Az Avnet újra vásárol

forrás Prim Online, 2007. október 8. 20:14

Az Avnet Technology Solutions felvásárolja a hálózati és az informatikai biztonság területén specialista ACAL „IT Solutions” divízióját. A tranzakcióval a hálózati, IT biztonsági termékek mellett dokumentum-megjelenítési és tárolási megoldásokkal szélesíti kínálatát az Avnet Európában.

Az Avnet Technology Solutions október elején bejelentette, hogy megegyezésre jutott az ACAL PLC-vel, és felvásárolja a vállalat IT Solutions üzletágát. Az ACAL IT Solutions az adattároló hálózatok (SAN), a biztonságos hálózat és elektronikus dokumentumkezelési termékek és szolgáltatások vezető disztribútora. A cég Európában jelen van a brit, holland, belga, német, francia és svéd informatikai piacon.

A felvásárlásal az Avnet partnerhálózata további 2000 ACAL viszonteladó partnercéggel és rendszerintegrátorral bővül, valamint 180 fő plusz szakemberrel, akik a komplex adattároló hálózati és dokumentumkezelő megoldások tervezésében és telepítésében tapasztalt specialisták.

Az ACAL IT Solutions divízió portfóliójába többek közt a Brocade, a Cisco, az Emulex, a Juniper és a QLogic adattároló hálózati, száloptikás termékei, valamint a Canon, a Fujitsu és a Kodak dokumentumkezelő megoldásai tartoznak.

A megvásárolt divízió Headway Technology Group üzletága széles termékportfólióval rendelkezik a fenti gyártók mellett: termékei között vannak dokumentum-rögzítő szoftverek, lapolvasók, optikai (CD és DVD) tároló hardverek és szoftverek, valamint szalagos adatmentő megoldások.

Az ACAL felvásárlásával az Avnet értékes szervízhálózathoz is hozzájut, mely a hálózati infrastruktúra tervezésben-kivitelezésben, valamint a technikai támogatásban jelentős piaci előnyhöz juttatja a disztribútor céget Európában. Az ACAL IT Solutions az Avnet EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) üzletágába fog integrálódni. A 2007. márciusában zárult pénzügyi évben az ACAL IT Solutions bevétele közel 200 millió USA dollár volt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50