A Microsoft több ezer informatikust képez ki térítésmentesen

forrás Prim Online, 2007. október 11. 17:45

Hatalmas az érdeklődés a szeptemberben indult Informatika Tisztán programsorozat iránt – a Microsoft közlése szerint eddig több mint 5000-en regisztráltak az ingyenes események valamelyikére, és az első öt alkalom során máris 1500 informatikust képeztek ki a Microsoft rendszermérnökei. Az eseménysorozat sikerét mutatja az is, hogy már csak az utolsó öt alkalomra (köztük Budapesten kívül Miskolcra és Győrbe) lehet regisztrálni a tizenkét meghirdetett időpontból – de, a cég közlése szerint nemsokára ezek is betelnek.

Az eseményeken a Windows XP és Vista, valamint a Windows Server 2003 R2 üzemeltetésével kapcsolatos legfontosabb alapismereteket lehet egy nap alatt elsajátítani, de még a tapasztaltabb rendszergazdák számára is volt újdonság bőven – derült ki az első események értékeléséből. A tananyag részeként elérhető közel 6 órányi, rövid videókból álló anyag pedig szintén nagy népszerűségnek örvend; máris több ezren töltötték le ezeket a kisfilmeket, amelyeket a  www.microsoft.hu/it oldalról bárki elérhet.

„Az első öt eseményre nagyjából fele-fele arányban érkeztek kezdő és tapasztalt rendszergazdák. Egyaránt megtalálhatóak voltak közöttük lelkes kezdők, friss diplomások, de komoly szakmai tapasztalattal rendelkező rendszergazdák, sőt „Linux-guruk” is. Örömmel vettük tudomásul, hogy profik számára is tudtunk újdonsággal szolgálni, és hasznosnak tartották az alapok áttekintését is, ami a kezdők számára viszont elengedhetetlen fontossággal bírt.” – számolt be első benyomásairól Budai Péter, a képzési program szakmai vezetője. „A magyar informatikusok közül a profik általában hivatalos oktatóközpontokban képzik magukat, ahol az aktuális technológiákkal ismerkednek meg. A kezdő rendszergazdáknak viszont általában marad a könyv vagy az interneten elszórtan előforduló alapozó cikkek. Mi ezt a hiányt szerettük volna most pótolni.”

 „A Microsoft ezzel a programmal sokat tett azért, hogy a teljes informatikai iparág fejlődjön, és több hozzáértő szakember legyen a munkaerőpiacon. Természetesen egy egynapos képzés és a mögöttes tananyag még önmagában kevés ahhoz, hogy valaki azonnal profivá váljon, de kezdő lökésnek mindenképpen remek. Ezután érdemes további ismereteket is elsajátítani. Az egyik szakirány a TCP/IP protokoll és az azokra épülő hálózati szolgáltatások (titkosítás, email, http) elsajátítása lehet, hiszen manapság már minden vállalatnál szükség van hálózati szakemberre. A másik szakirány természetesen a Windows Server 2003, az Active Directory, a csoportházirend és az ezek köré épülő birodalom. Az eredmények önmagukért beszélnek: a Windows Server MCP-vizsgával rendelkezők szinte minden esetben előnyben részesülnek egy felvételi során. Az alap szakirányokra építve további képesítések várnak a lelkes informatikusokra: MCSE-képesítéssel kis hazánkban eddig már 800 ember rendelkezik. Érdemes bekerülni!” – tette hozzá Fóti Marcell, a NetAcademia oktatóközpont vezetője, aki maga is kiveszi a részét előadóként az eseménysorozaton, elsősorban a biztonsági témákra fókuszálva.

Az eseménysorozatnak rendhagyó módon nem csak hétköznap, hanem szombaton is vannak állomásai, valamint Budapesten kívül vidéki helyszínekre is ellátogatnak a Microsoft szakértői. „Szerettük volna, ha mindenki talál magának megfelelő időpontot és helyszínt. Az első szombati eseményünk a többihez hasonlóan telt házzal és nagy sikerrel zajlott le, ezért biztosan folytatni fogjuk a hétvégi események szervezését is. Hasonlóképpen jól sikerült a debreceni előadás is, ahol több mint kétszáz – ráadásul nem csak debreceni – rendszergazda jelent meg” – mondta el Budai Péter.

A képzéssorozat egészen november végéig tart idén, minden eseményen ugyanaz a téma hangzik el. A tervek szerint a Microsoft a programsorozat végére legalább 5000 szakembert képez ki programjával.

Regisztrációs link és bővebb információ: www.microsoft.hu/it

Sajtóközlemény

Kulcsszavak: oktatás Microsoft-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50