OWAY.hu: megbízható üzleti kapcsolatok hálója

forrás Prim Online, 2007. október 16. 12:38

A magyar kis és középvállalkozások partneri, beszállítói, eladói-vevői kapcsolatrendszerét web 2.0 megoldásokkal támogató közösségi portál a hazai vállalkozásoknak kínál biztonságos és gyors megoldást arra, hogy meglévő és leendő üzletfeleikről megbízható csatornákon keresztül szerezzenek referenciákat, személyes ajánlásokat. Az „Offical Who Are You – OWAY” szolgáltatás magyar nyelven kívül angol és kínai felhasználói felülettel is elérhető, így a kkv-k potenciális megrendelőinek és partnereinek is kíváló lehetőséget teremt a hazai vállalkozások feltérképezésére.

Több mint féléves fejlesztés és egy rövid, zártkörű próbaidőszak után október 8-án elérhetővé vált a magyar vállalkozásokat megcélzó új, magyar üzleti közösségi portál, ahol az ingyenes regisztrációt követően a cégek információt cserélhetnek, referenciát szerezhetnek üzleti partnereikről, sőt osztályozhatják azok szolgáltatásait. Az OWAY létrehozásának alapgondolata a személyes ajánlásokon keresztüli kapcsolatfelvétel üzleti célú megvalósítása volt úgy, hogy a cégek partneri hálózatának kiadása nélkül adjon referenciát és információkat. Csáki Zoltán az OWAY alapítója, korábbi cégvezetői tapasztalatai, valamint az Informatikai Vállalkozások Szövetségének kis- és közepes vállalkozásokért felelős alelnökeként számos más cégvezetővel történt beszélgetése kapcsán jutott arra a felismerése, hogy szükség van egy olyan megoldásra, amellyel a vállalkozások kiszűrhetik maguk közül a megbízhatatlan szakmai és pénzügyi háttérrel és rendelkező cégeket.

Az OWAY legfontosabb célja, hogy a vállalatok egymás közti partneri bizalomerősítő eszközeként szolgáljon, másodsorban pedig a kkv-k megrendelőinek számító nagyvállalatok, partnerek, biztosítók, bankok, pénzügyi szolgáltatók olyan terévé válhat, ahol célzottan, működési területük szerint tudják a vállalkozásokat megszólítani.

Az OWAY klasszikus web 2.0 közösségi oldal abban az értelemben, hogy a felhasználói közösség tudására és közreműködésére építve igyekszik információt szolgáltatni a tagoknak a  lehető legmegbízhatóbb és legalkalmasabb partner megtalálásában. A meglévő közösségi site-okkal ellentétben az OWAY üzleti partneri hálózatában nem látható az adott vállalat kapcsolatrendszere, így a partnerek, beszállítók „levadászásának” veszélye nem áll fenn. A rendszer lényege éppen az, hogy ha egy vállalat új céggel szeretne együttműködni, vagy egy meglévő kapcsolatáról szeretne más partnereitől további információt szerezni, akkor csak a leinformálandó cég és a közös ismerősök halmazát mutatja meg.

Az OWAY-re meghívóval és nyílt regisztrációval egyaránt be lehet kapcsolódni. Természetes személy, magánember az OWAY-re nem regisztrálhat, kizárólag csak vállalkozás. A regisztrációt a cég vezetője vagy megbízott adminisztrátora tudja elvégezni, a céges alapadatok megadásával. A céges adatok valódiságát a tervek szerint a rendszer üzemeltetői ellenőrzik. A cégen belül akár minden munkatárs regisztrálása is lehetséges. Így a különböző vállalati területek, mint a pénzügy, logisztika, kereskedelem, marketing stb. partnerei egyaránt megjelenjenek az adott cég kapcsolati hálójában, ami a cégen belüli „közös tudás” kihasználását segíti elő.

Kulcsszavak: web2

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

2024. május 1. 13:48

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

A CIB Bank a Kyndrylt választotta hitelezési platformja modernizálására

A Kyndryl, a világ legnagyobb IT infrastruktúra-szolgáltatója és a CIB Bank, Magyarország egyik legnagyobb kereskedelmi bankja ma bejelentette, hogy a Kyndryl támogatta a bankot alkalmazásai modernizálásában és fedezetlen hitelezéssel kapcsolatos munkafolyamatai átalakításában. Ennek eredményeként a CIB Bank – a fogyasztói hitelek feldolgozására szolgáló modern és automatizált rendszer bevezetésével – tovább egyszerűsíti hitelezési folyamatát, nagyobb hatékonyságot és jelentős költségmegtakarítást érhet el.

2024. április 30. 14:41

Az ABB Santa Palomba-i gyártóüzeme évi 675 tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátását

Az ABB áram-védőkapcsolók (AVK/FI-relék) és árammérők olaszországi, Santa Palomba-i gyártóüzeme évente 675 tonnával csökkenti CO2-kibocsátását. A meglévő megújuló energiaforrások mellett egy új fotovoltaikus rendszer biztosítja a telephely energiaellátásának negyedét. 

2024. április 30. 13:02

Közzétette első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics

Az LG Electronics Inc. (LG) 2024 első negyedévében 21,09 ezer milliárd dél-koreai von konszolidált árbevételt és 1,33 ezer milliárd von működési eredményt ért el. 

2024. április 30. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14