CODA: új költségelszámolás-menedzsment szoftver

Mészáros Péter, 2007. október 23. 14:18

A CODA bejelentette legújabb szoftveres alkalmazása, a CODA 2control Expenses megjelenését. A szoftver bármely pénzügyi vagy ERP rendszerhez hozzákapcsolható, és képes standardizálni, illetve automatizálni a költségelszámolásokhoz kapcsolódó folyamatokat, időt és pénzt takarítva meg az ezek feldolgozásához, adminisztrációjához és auditálásához kapcsolódó feladatok elvégzése során.

Az egyéni költségelszámolások feldolgozása a napi adminisztrációs munka elkerülhetetlen részét képezi, amely sok befektetett időt és energiát emészt fel anélkül, hogy a vállalat számára értéket teremtene. A CODA szoftvere segít a költségelszámolásokhoz kapcsolódó műveletek automatizálásában. A CODA testreszabható költség-elszámolási szabályokat épített be a szoftverbe, amelyek biztosítják a vállalati üzletpolitikának való megfelelést és a biztonságosabb működést, kiváltva a számos vállalat esetében még mindig jelen lévő időigényes manuális műveleteket.

Az Aberdeen Group által 2007 márciusában, 377 vállalat bevonásával elvégzett költségmenedzsment kutatás eredményei kimutatták, hogy a költségadminisztrációt manuálisan végző vállalatok számára a folyamatot automatizálókhoz képest kétszer annyiba (azaz esetenként 15 fontba, kb. 5°400 Ft-ba) kerül az egyes igények feldolgozása. Ha egy vállalat havonta 5°000 költség elszámolást hajt végre, körülbelül 8 fontot (kb. 2°900 Ft) spórol meg elszámolásonként a feldolgozási folyamat automatizálásával. Ez ebben az esetben 480°000 font (ez forintra átszámítva közel 173 millió Ft) megtakarítást jelent évente. Ennek értelmében a CODA 2control Expenses-re fordított befektetés akár hat hét alatt megtérül.

Ez az új, egyedülálló termék egyszerű hozzáférést biztosít bármely alkalmazott számára, így a vállalati költségpolitikának megfelelően tudják előkészíteni és benyújtani költségelszámolásaikat. A vállalat fontosabb költség-elszámolási szabályait már beépítve tartalmazó elektronikus formátumú igénylőlapok felgyorsítják a folyamatokat és csökkentik a hibalehetőségeket. A kitöltött igénylőlapok közvetlenül a megfelelő jóváhagyó személyhez kerülnek, aki a CODA beépített Workflow (Munkafolyamat-irányítási) alkalmazásán keresztül kérhet további lépéseket a felhasználótól a jóváhagyási folyamat során. Amikor az igénylőlap jóváhagyásra kerül, az eljárással kapcsolatos részletek automatikusan a vállalati pénzügyi-számviteli rendszerbe is feladhatók, és így központilag archiválhatók, teljes auditálhatóságot biztosítva.

Kulcsszavak: pénzügy ügyvitel Coda-hu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elmaradnak a nemzetközi átlagtól automatizálás és AI terén a magyar cégek

A vállalatok többsége digitálisan még éretlen, ha a HR folyamatok automatizációjáról van szó – derült ki egy friss felmérésből. A munkavállalók azonban korántsem tartanak annyira az AI előretörésétől, mint gondolnánk: mindössze tíz százalékuk gondolja azt, hogy a mesterséges intelligencia ténylegesen veszélyeztetné az állását. A kutatás arra a kérdésre kereste a választ, hogy a technológia gyors ütemű változása mellett mire számíthatnak az álláskeresők, a munkavállalók és a munkaadók a közeljövőben. 

2024. május 6. 18:10

Növényvédelmi drónpilótaképzést indít a Széchenyi-egyetem, az ABZ Drone és a CloudIA

A Széchenyi István Egyetem, az ABZ Drone Kft. és a Cloud for Intelligent Airplace Zrt. (CloudIA) együttműködési megállapodást kötöttek, amelynek keretében növényvédelmi drónpilóta-képzést indítanak, először május végén. Az oktatás az Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karon valósul meg, elérhetővé téve a legmagasabb szintű drónképzést a régió szakemberei számára.

2024. május 6. 11:50

Mitől lesz okos a jövő hálózata

A jövőben a megújuló energiaforrások arányát növelnék a legtöbben, 2030-ra pedig a digitalizáció és az energiaellátás zöldülése a legmarkánsabban megmutatkozó igény - derül ki az E.ON Hungária Csoport reprezentatív kutatásából. A vállalatcsoport felkészülve a jövő kihívásaira, az elkövetkező években 1 milliárd eurót tervez költeni áramhálózatának fejlesztésére Magyarországon és folyamatosan keresi és alkalmazza azokat a megújuló energia használatát segítő innovatív eszközöket, amelyek a hálózat stabilitását és rugalmasságát szolgálják.

2024. május 6. 10:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55