Superbox - az önkifejezés merőben új eszköze

Mészáros Péter, 2007. október 23. 18:38

Online névjegykártya, virtuális egotrip, kedvenc internetes címek, videók, hírek, blogok, képek gyűjtőhelye? Ez mind ráillik arra a napokban elstartolt szolgáltatásra, melynek készítői szerint az internetezők hamar megkedvelik majd az önkifejezésre szinte korlátlan lehetőségeket kínáló új eszközt.

A weboldalak szerkesztése nem egyszerű műfaj, tárhely, megfelelő célprogram kell hozzá, ha pedig szeretnénk kilépni a megszokott keretekből, akkor némi szaktudás sem árt. Eddig sokakat talán éppen ez tartott vissza attól, hogy saját oldalakat készítsenek, egészen mostanáig. A WEB 2.0-ás technológiára építő Superbox ugyanis pontosan azt teszi lehetővé, hogy tetszőleges internetre tehető vagy már ott elérhető tartalmat – képet, szöveget, hangot, videót, linkeket stb. – könnyedén és gyorsan lehessen ötvözni, és egy önálló weboldallá formálni.

Kezdő, névjegy vagy tematikus

A Superbox a szolgáltatásra regisztrálók számára először egy saját kezdőoldal és egy mindenki számára látható névjegyoldal elkészítését teszi lehetővé. A saját kezdőoldalra azok a tartalmak és linkek gyűjthetőek össze, amit az internetező gyakran olvas, néz, vagy látogat – mindezt természetesen csak az oldal gazdája látja. Hasonló módon szerkeszthető a névjegyoldal, ám ez már bárki számára elérhető és megtekinthető a www.superbox.hu/felhasznalonev címen. Így amolyan online névjegykártyaként alkalmazható, melyen a saját alkotások vagy a weben talált kedvencek (videók, képek, galériák) egyaránt helyet kaphatnak.

A Superbox azoknak is kiváló eszköz, akik egy témáról, egy sztárról vagy éppen egy eseményről szeretnének mások számára könnyen és gyorsan egy önálló oldalt szerkeszteni, ugyanis minden felhasználó – amennyiben ezt igényli – további négy tematikus oldal szerkesztésére kap lehetőséget. Ezek az oldalak a tema.superbox.hu címen – a névjegyoldalakhoz hasonlóan – mindenki számára elérhetőek lesznek. A tematikus oldalak a regisztrált felhasználóknak biztosított interakciós lehetőségeknek köszönhetően különösen hasznosak lehetnek egy-egy klub vagy közösség számára a gyors és hatékony online kommunikációban.

„A Superbox azoknak teremt új lehetőséget, akik gyorsan és korlátok nélkül akarják bemutatni saját magukat, vagy bármit, ami fontos számukra, esetleg olyan egyedi kezdőlapot szeretnének létrehozni, ahonnan azonnal el tudják érni kedvenc webes oldalaikat és szolgáltatásaikat” – mondta Dencs Gábor, a Superbox egyik megálmodója és üzemeltetője. A korábban az RTL Klub Online főszerkesztőjeként több online szolgáltatást is bevezető szakember szerint a magyar nyelvű Superbox végre ledönti azokat a gátakat, melyek eddig sokakat megakadályoztak a web kínálta sokszínű lehetőségek kihasználásában. A szolgáltatás közösségi jellegét erősíti, hogy a regisztrált felhasználók egymás névjegyoldalain és a tematikus oldalakon keresztül is kapcsolatba léphetnek egymással az online üzenőfalak segítségével. A Superbox ugyanakkor nem konkurenciája, hanem természetes együttműködő partnere a közösségi és tartalommegosztó oldalaknak. A WEB 2.0 alapú tartalmak rendkívül könnyen használható gyűjtőhelyeként ugyanis éppen az ilyen szolgáltatások népszerűsítésében vállal kulcsszerepet.

Kapcsolódó webcím:
www.superbox.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50