Csak elsőre tökéletes: Sanyo Xacti VPC-HD1000

Széles Csongor, 2007. november 20. 08:40

A Sanyo Xacti termékvonal mindig is jól mutatott a papíron, bár a gyakorlatban néha egy-két apróbb-nagyobb hibát kellett megtűrnie a felhasználónak. A Sanyo legújabb pisztolymarkolatú kamkordere ismét tökéletes választásnak tűnik első látásra, ám a TrustedReviews weboldal tesztelői ismét megállapították, hogy sajnos az elődökhöz hasonlóan a VPC-HD1000-n is sok javítanivaló akad.

Először a megkapó dizájn kapott elmarasztalást, majd a Full HD-vel nem volt megelégedve a tesztelő csapat, a négy megapixeles CMOS szenzor sem felelt meg az elvárásoknak, és bár összességében a Xacti VPC-HD1000 "jobban teljesít elődjeinél", az optikai zoomot lassúnak, a rögzített színeket túltelítettnek találták, és a jobb minőségű felvételekhez most is "túl sok" fényre van szükség. Emellett azt is megállapították, hogy a gyors színhelyváltások esetében jelentős pixelesedés tapasztalható, és a kedvezőtlen fényviszonyok mellett az átlagon felüli zajosodás okoz kisebb kellemetlenségeket. Emellett sajnos a fényképek sem sikerültek a legélesebbre, ennek ellenére a legtöbb felhasználó számára valószínűleg elegendő, hiszen a konkurenciánál jobb minőségű fotókat készít.

A kamkorderhez egy dokkoló állomást is kapunk, amelyen HDMI, analóg, S-videó, kompozit valamint USB csatlakozás található. A Sanyo Xacti VPC-HD1000 MP4 videótömörítést használ, amely viszonylag gyér szoftvertámogatással rendelkezik, ugyanakkor a kamkorder mellé csomagolt Ulead DVD MovieFactory 5 SE képes kezelni az MP4 fájlokat, és DVD-re is ír, ám sajnos ekkor le kell mondanunk a Blu-ray támogatásról.

Összességében a VPC-HD1000 nem egy rossz választás főleg azoknak, akik a videózás és fotózás élményét egy készülékkel szeretnék megvalósítani, bár sajnálatos módon a valóság ezúttal is elmarad a papírforma mögött. Minőség tekintetében elmarad a nagynevű kamkorderek és az olcsóbb kompakt fényképezőgépek mögött. Nos a Xacti VPC-HD1000 elfogadható kompromisszum két világ között, de egyik terepen sem nevezhető mesternek.

Kulcsszavak: kamkorder Sanyo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36