Két új profi Sigma teleobjektív DSLR vázakhoz

Széles Csongor, 2007. december 5. 09:03

A japán Sigma két új teleobjektívet mutatott be, amelyeket kizárólag DSLR vázakra csavarhatunk fel. Mindkét teleobjektív kiváló makro képességekkel is rendelkezik, és az EX jelzés is ott díszeleg rajtuk. Az APO 50-150mm f/2,8 II EX DC HSM nemcsak kompakt, hanem az 1 m-es minimális tárgytávolságnak, halk és gyors HSM autófókusz rendszerének, valamint a folyamatos kézi fókuszkorrekciónak köszönhetően a legigényesebb fotós számára is kitűnő választás. A második objektív, az új APO 70-200mm f/2,8 II EX DG MACRO HSM-re a kiváló minőség és közelpont tekintetében szinte teljesen megegyezik az előbbivel, ugyanakkor 1:3,5 nagyítási aránnyal rendelkezik, amelynek előnyeit makro fotózáskor hasznosíthatja a fotós.

Sigma APO 50-150mm f/2,8 II EX DC HSM

A Sigma a fenti objektívet kizárólag az APS-C szenzoros vázakhoz kínálja, hiszen ha full frame vázakra csavarjuk fel, erős vignettálást tapasztalhatunk. Kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően könnyűszerrel mozoghat vele a fotós, így helyzetektől függően sokkal hatékonyabban végezheti munkáját. A Sigma sokat csiszolt a lencséken, vagyis négy SLD lencsetag szűri a kromatikus aberrációt, ugyanakkor a nagy felbontású kialakításnak köszönhetően a közeli témák szinte életre kelnek. Az objektív f/2,8-as rekeszt biztosít, és óriási mélységélesség-tartományának köszönhetően tágas teret biztosít a kreatív fotós számára.

A szuper multi rétegű bevonat a becsillanás és a szellemkép képződését gátolja, és a teljes zoomtartományon kiváló élességet biztosít. Az objektív belső élességállításának és belső zoomolásának köszönhetően az objektív hossza nem változik, így kényelmes kezelhetőséget biztosít. A HSM (Hyper Sonic Motor) rendszernek köszönhetően az autófókusz csendesen és gyorsan működik, amelyet az élességállító gyűrűnek köszönhetően bármikor felülbírálhatunk.

APO 70-200mm f/2,8 II EX DG MACRO HSM


A másik Sigma objektív nemcsak kiváló optikai tulajdonságai, de nagyszerű makró képességei - 1:3,5 nagyítás - miatt is - legyen szó portré-, makró-, vagy természetfotózásról - elsőrendű választás lehet a fotós számára. A nagy fényerejű teleobjektív két SLD (speciális alacsony szórású) és három ELD (különlegesen alacsony szórású) lencsetaggal rendelkezik, amelyek szinte teljes mértékben megszüntetnek mindenféle kromatikus aberrációt, ugyanakkor a teljes zoom tartományban jelentősen emelik a képminőséget. A szuper multi rétegű bevonatnak köszönhetően a becsillanás és a szellemkép képződését is a minimálisra csökkentette a gyártó, ugyanakkor a HSM élességállításnak köszönhetően az objektív gyorsan és halkan dolgozik. Az APO 70-200mm f/2,8 II EX DG HSM szintén belső zoom-mechanizmussal és belső élességállítással rendelkezik, így zoomoláskor is ugyanakkora marad.

Mindkét objektív mellé telekonvertereket is kínál a Sigma: akik ki szeretnék bővíteni a teleobjektívek képességeit, azok választhatnak a 1,4x EX DG APO vagy a 2x EX DG APO telekonverter között. Az első f/4-re a második f/5,6-ra szűkíti mindkét objektív fényerejét.

Kulcsszavak: objektív Sigma

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50