A Flickr beindítja online képszerkesztés modulját

Széles Csongor, 2007. december 7. 10:42

A Flickr az online fotószerkesztésben jelentős tapasztalattal rendelkező Picnik segítségével újabb, hasznos szolgáltatást: online képszerkesztést kínál a felhasználóinak. Ha korábban nem szerettünk vesződni a képszerkesztéssel, vagy az idő szűke miatt sietve feltöltött fotográfiánkat szeretnénk egy kicsit kozmetikázni, például eltüntetni a piros szemeket, vagy kipróbálni egy újabb képkivágást, most ez pofonegyszerűvé válik: csak rá kell kattintanunk az "edit photo" gombra és máris kezdhetjük a munkát.

A funkció nagyrészt a Picnik-nek köszönhető, amely jelentős tapasztalatokkal rendelkezik az online fotószerkesztés terén. A Flickr hivatalos bejelentése szerint, a Picnik által fejlesztett alkalmazás bemutatóján tudták, hogy hatalmas potenciál rejlik az online képszerkesztésben, és ahelyett, hogy nekiláttak volna saját alkalmazást fejleszteni, sokkal jobb ötletnek tűnt a két cég közötti partnerkapcsolat.

A Picnik/Flickr együttműködés hasonló a már ismert harmadik féltől származó szolgáltatásokhoz: a Flickr által biztosított API-ra épül. Ha a felhasználó használni szeretné az új funkciót, előbb engedélyeznie kell a Picnik-nek a felvételekhez való hozzáférést. Ez néhány kattintást igényel csupán, és gyakorlatilag a Picnik-et telepítjük Flickr fiókunkban, persze anélkül, hogy le kelljen töltenünk a telepítő csomagot. Jó kísérletezgetést!

Kulcsszavak: fotó képszerkesztés

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50