Vezetőváltás a Mozillánál

Milkovits Gábor, 2008. január 8. 22:07

A nyílt forráskódú alkalmazásokat fejlesztő, nonprofit Mozilla Alapítvány bejelentette, hogy Mitchell Baker,a  Mozilla Corp. vezérigazgatója lemond posztjáról és helyébe John Lilly eddigi operatív vezérigazgató lép.

Baker egyelőre megtartja igazgatótanácsi elnöki székét, ám az igazgatási feladatokat a bejelentéssel egy időben Lilly veszi át. A bejelentés időzítése némileg meglepő, hiszen javában zajlik az egész globális IT ágazatot lázba hozó CES kiállítás. Bennfentes hírforrások szerint ugyanakkor a váltás egyáltalán nem meglepetés, és tulajdonképpen tükrözi is a Mozillánál lezajlott változásokat. Lilly amellett, hogy a Mozilla Corp. operatív vezérigazgatójaként tevékenykedett, a Nyílt Forráskódú Alkalmazások Alapítványának is elnöke volt, emellett pedig több kisebb nyílt forráskódú alkalmazásokat fejlesztő társaság alapítása is a nevéhez fűződik.

Az, hogy Lilly vette át Baker helyét, megnyugtathatja azokat, akik attól tartottak, hogy a Mozilla Alapítvány tőzsdére viszi az üzleti tevékenységének kezelésére létrehozott Mozilla Corp. vállalatot. Sajtóvélemények szerint a lépést indokolttá tenné a társaság egyre növekvő, 2007-ben ár az 50 millió dollárt is meghaladó bevétele. Lilly szerint ugyanakkor az alapítvány profit-orientált társasággá történő alakítása nem lenne etikus lépés, a Mozilla Corp. zárt társaság feladata pedig éppen az, hogy a nonprofit szervezet a tevékenységéből származó bevételei után szabályosan adózni tudjon.

Kulcsszavak: CIO Firefox Mozilla

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14