Rangos minősítést szerzett az IQSYS Zrt.

forrás Prim Online, 2008. március 27. 19:05

Az IQSYS Informatikai és Tanácsadó Zrt. sikeresen teljesítette a CMMI v1.2 ML 2 (Capability Maturity Model Integration Maturity Level 2) érettségi szintjéhez tatozó valamennyi követelményt. A vállalat a hazai cégek közül elsőként szerezte meg teljes szervezetére a speciálisan szoftverfejlesztő cégek számára kidolgozott nemzetközi CMMI v1.2 ML2 minősítést.

A CMMI reprezentáció 2-es érettségi szint magában foglalja a követelménykezelés, a projekttervezés, a projekt-követés és irányítás, az alvállalkozói és beszállítói megállapodások kezelése, a folyamat és termék minőségbiztosítás, a mérés és analízis, valamint a konfigurációkezelés folyamat területeket.

Az IQSYS Zrt. az amerikai SEI (Software Engineering Institute) által megfigyelt külső minősítő audit során eredményesen bizonyította, hogy a CMMI modell által definiált 7 folyamatterület valamennyi célkitűzésének megfelel. A minősítés a SCAMPI A (Standard CMMI Appraisal Method for Process Improvement) követelményeinek megfelelően történt. A minősítést a SQI - Magyar Szoftverminőség Tanácsadó Intézet a hivatalos SCAMPI A vezető auditora végezte.

Az IQSYS CMMI ML 2 minősítése szervesen ráépül a vállalat teljes tevékenységi körét lefedő, az ISO 9001:2000 szabvány követelményeinek megfelelő, integrált minőségirányítási rendszerre, amely a környezetközpontú- és információbiztonsági irányítási rendszerekkel szemben támasztott követelményeknek is (ISO 14001:2004, ISO/IEC 27001:2005) megfelel.

A CMMI Maturity Level 2 szint elérése garantálja, hogy az IQSYS Zrt. projektjei sikeres megvalósítása érdekében, a kiemelt szoftver technológiai szakismeretek mellet, a CMMI előírások által definiált 7 folyamatterületet is az előírásoknak megfelelő magas szinten működteti és folyamatosan ellenőrzi.

Kulcsszavak: +céginfo Iqsys

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50