Kísérleti együttműködés a Yahoo és a Google között

MTI Sajtóadatbank, 2008. április 11. 08:32

A Yahoo Inc. és a Google amerikai internetes kereső és tartalomszolgáltató helyi idő szerint szerdán bejelentette: kísérleti jelleggel együttműködik az internetes reklámozás területén. A Yahoo bekebelezésére törekvő Microsoft szoftveróriás máris bírálta a vállalkozást, mondván, hogy az ellentmond a versenyszabályoknak.

A kísérleti együttműködés keretében a Yahoo böngésző oldalaira felveszi a Google által elhelyezett hirdetéseket. A kísérlet két hétig tart, a Yahoo.com amerikai internetes oldalra korlátozódik és csak a Yahoo-n végzett keresések 3 százalékát érinti - közölte a vállalat. A megállapodásra a Microsoft bekebelezési szándékával szembeni "alternatív stratégiák keresése" keretében került sor a The Wall Street Journal szerint. A lap úgy tudja, hogy a Yahoo Inc. három stratégiai megoldást dolgoz ki, amellyel a részvényeseit kívánja meggyőzni: ne fogadják el a Microsoft felvásárlási ajánlatát. Ezek egyike a Google-lal való reklám-együttműködés.

A másik lehetséges megoldás a Time-Warner csoport tulajdonában lévő AOL-lal való fúzió. A lap internetes kiadása által idézett jól értesült forrás szerint azonban "bőven van még tennivaló, amíg a Yahoo és az AOL között alá lehet írni a fúziós megállapodást". A harmadik lehetséges megoldás a Yahoo részvényeinek tömeges visszavásárlása.

A Microsoft február 1-jén tett ajánlatot a Yahoo megvásárlására 42 milliárd dollár értékben. A Yahoo azonban elutasította a bekebelezésre tett javaslatot, arra hivatkozva, hogy az ajánlat nem tükrözi a cég értékét és fejlődési lehetőségét. A Yahoo Inc. üzemelteti a világ egyik leglátogatottabb internetes keresőrendszerét és tartalomszolgáltatóját, a Yahoo portált, azonban krónikusan le van maradva a piacvezető Google mögött.

Kulcsszavak: Yahoo Google +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50