YouTube kamera a JVC-től

Kiss Ádám Zoltán, 2008. május 22. 11:04

A minőség és a megosztás a digitális videó világában általában elválik egymástól. Vagy minőségi a felvétel, és állandóan át kell számoltatni a feltöltéshez, vagy közvetlenül webes minőségbe rögzít a kamera, ami viszont az otthoni használatra kevés. A JVC most ezt a kettőt ötvözte egyetlen készülékbe.

Az egyre jobb minőséget produkáló kamerák egyre nagyobb fájlméreteket produkálnak, ami a megosztás ellensége. Éppen ezért hosszadalmas átszámoltatásokkal kell „lebutítani” a felvételt. A másik fő vonal a kifejezetten a megosztókra szánt felvételek készítésére kifejlesztett eszközök, mint a fixoptikás Flip vagy a Creative Vadója, melyek gyorsak és kényelmesek, ám optikájuk kezdetleges, és nagyfelbontású anyagok rögzítésére alkalmatlanok. A JVC Everio GZ-MS100 ezt a két világot ötvözi. A készülék egygombos feltöltést biztosít a YouTube-ra a kifejezetten ebben az üzemmódban készítetett felvételek esetén. Az SSD-re rögzítő készülék ebben az ECO, vagyis internetes módban akár 5 ótányi anyagot képes egyetlen 4GB-os kártyára rögzíteni, a legjobb, Ultra-DVD minőségben pedig 1 órányit. A készülék 35x-ös optikai zoora képes Konica Minolta optikát kapott, érzékelője egy 680 ezer pixeles CCD, keresője pedig egy 2,7 inches, 16:9 arányú LCD. Tény, hogy vannak ennél jóval profibb, és természetesen drágább kínálatok is a piacon, ám ha figyelembe vesszük a kamera kétarcúságát, valamint azt, a géphez járnak a Power Producer 3NE, a Power Cinema NE, és a Power Director 5 NE szoftverek is, a 349 dolláros ajánlott végfelhasználói ár egyáltalán nem mondható soknak.

Kulcsszavak: JVC kamkorder YouTube

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos Sony objektív

A Sony örömmel jelenti be a full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

2024. április 17. 13:09

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

Átadták a legjobb magyar természetfotósnak járó Arany Daru szobrot

A Varázslatos Magyarország idén lépett 15. életévébe, melyet egy nagyszabású díjátadóval ünnepelt a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében. Az április 5-én este megtartott eseményen a természetfotós szervezet átadta a 2023-as fotópályázatának nagydíját, és egyúttal megnyitotta idei fotókiállítását.

2024. április 7. 12:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55