Vodafone-pilot Tószegen - mobil adatforgalom 900 MHz-en

Kovács Attila, 2008. június 3. 21:43

A Vodafone Magyarország mai sajtótájékoztatóján viszonylag sok adat hangzott el a hazai leányvállalat 2008. március 31-én zárult pénzügyi évéről. Beck György vezérigazgató ismertette a főbb mutatókat

Az árbevétel 7,7 százalékkal bővült (a hívásvégződtetési díj csökkentésének hatását nem számítva); a szolgáltatási árbevétel a hívásvégződtetési díj csökkentése ellenére 0,4 százalékkal növekedett; a nemzetközi roming-árbevétel 14,1 százalékkal nőtt az előző pénzügyi évhez képest. A Vodafone Magyarország nettó alapon számítva 177 ezer új ügyfelet szerzett a 2008. pénzügyi évben, így március 31-én elérte a 2,34 milliót. A havi számlás ügyfélkör 24 százalékkal bővült az elmúlt 12 hónap során. A záró ügyfélszám 8,2 százalékkal volt magasabb. A hívások percben számított volumene 17,6 százalékkal emelkedett. A napi adatforgalom 135-ször volt nagyobb, mint 1 évvel ezelőtt.
A Vodafone Magyarország teljes ügyfélkörében 38,9%-ról 44,6%-ra bővült a havi számlás ügyfelek aránya az előző pénzügyi évhez képest, ami a havi számlás ügyfelek számát tekintve 24,0%-os növekedésnek felel meg.
A sajtó képviselőinek bemutatkozott Diego Galli, a Vodafone Magyarország új pénzügyi vezérigazgató-helyettese, aki ezt megelőzően a Vodafone Italia helyettes pénzügyi vezetője volt.

További érdekes szakmai hír: a Vodafone saját 900 MHz-es eszközök kihelyezésével Tószegen egy kis területű, mobil internet célú pilot projektet indított. Ennek eredményessége alapján a szolgáltató (országos) engedélyért az NHH-hoz fordul, s reméli, néhány hónapos átfutással megkapja a lehetőséget, hogy 1800 MHz helyett a 900 MHz-es tartományban nyújtson szélessávú mobil internet szolgáltatást.

Podhorányi László, a Lakossági Szolgáltatások Üzletág vezérigazgató-helyettese a mobilszolgáltató ügyfélközpontúságának erősödéséről tájékoztatott. Megújult 19 márkabolt, júniusban két újabb nyílik, Veszprémben, illetve Szombathelyen. A call center elérhetősége javult, a várakozási idő csökkent, a hitelképesség-vizsgálat ideje szintén jelentősen lerövidült. Egyedinek számít a szolgáltató honlapján található, az országos 2G,3G lefedettséget mutató térkép. A héten jelentős kedvezményt tartalmazó bejelentés várható a korlátlan internet használatot illetően. A prepaid ügyfeleknek segít a szolgáltató „SOS Top” nevű új hitelfelvételi szolgáltatása. Továbbá: a Vodafone romániai előfizetőit kedvezményes percdíjakkal hívhatják a hazai Vodafone-előfizetők; az OTP Bank ATM pontjain is lehet számlákat kiegyenlíteni; illetve csak a Vodafone-nál elérhető exkluzív ajánlatok (pl. Madonna-koncert stb.) is várják az ügyfeleket. A Passport szolgáltatást ez év augusztus és szeptember hónapjaira Kínára is kiterjesztik.   

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50