Akvizícióval erősíti növekedési stratégiáját a Phion

Kovács Attila, 2008. június 17. 16:55

A Magyarországon is aktív Phion AG megszerezte a svájci Visonys AG IT-biztonsági cég részvényeinek száz százalékát. A felvásárlást a biztonságos hálózati kommunikációs megoldások terén ismert vállalat sarokkőnek tekinti terjeszkedési stratégiájának, valamint növekedésének és a hálózatbiztonsági piacon való helyzetének erősítésében. Mivel az akvizíció következtében a Phion termékportfoliója kiegészül és növekszik, valamint új, cross-selling értékesítési potenciálok keletkeznek, a Phion forgalmának növekedésére számít.

A zürichi székhelyű, húszfős Visonys Airlock nevű tűzfal megoldása védelmet nyújt a webes alkalmazások és szolgáltatások számára a rosszindulatú, szándékos támadásokkal szemben, növeli az elérhetőséget és csökkenti a működési költségeket. Az Airlock érvényesíti a felhasználói jogosultságot, lehetővé teszi a Single-Sign-On-t, valamint segítségével bármikor használója rendelkezésére állnak a monitorozó és riportkészítő funkciók. A Phion szerint az Airlock az egyedüli internetalkalmazási tűzfal a piacon, amely a biztonsági kívánalmak teljes spektrumát lefedi, és optimalizálja a teljes webes környezetet. Továbbá az osztrák cégnek azért is nagy szüksége van az Airlockra, mert az a már meglevő infrastruktúrába való könnyen integrálható, így költséghatékony biztonsági eszköznek tekintendő. Webes környezetük védelmét illetően számos vezető nemzetközi cég támaszkodik a Visonysra. A svájci bankok 90 százaléka ezt a tűzfalat alkalmazza.
 
A Visonys megvétele további stratégiai előnyöket biztosít a Phion növekedési tervei számára, s ezek az előnyökből mindkét cég ügyfelei, partnerei és alkalmazottai profitálnak. A termékpaletta bővülése és a különböző vállalati területeken való szoros együttműködés – a fejlesztéstől az értékesítésig – tovább fogja erősíteni a Phion biztonsági megoldásainak portfolióját, valamint új, árbevétel-növelő és a meglevő cross-selling potenciált is pozitívan befolyásoló értékesítési lehetőségeket kínál. 

 “A Visonys felvásárlása újabb jelentős lépés annak érdekében, hogy az IT hálózati biztonság egyik vezető európai szolgáltatójává váljunk. Az internetes alkalmazások és szolgáltatások védelme minden olyan cég számára létszükséglet, amely internetes bankolással, internet alapú üzleti szolgáltatásokkal foglalkozik, illetőleg elektronikus kereskedelemmel kapcsolatos üzleti tevékenységet folytat. A Visonys Airlock ezen a területen egyike a piacvezető internetalkalmazási tűzfalaknak, és a felvásárlással két olyan vállalkozás talált egymásra, amelyek termékfilozófiája, értékesítési stratégiája és vállalati kultúrája remekül illik egymáshoz” – jelentette ki Wieland Alge, a Phion társalapító vezérigazgatója.

A Phion tervei szerint a felvásárolt cég különálló egységként fog működni. Az eredményfüggő összetevőt is tartalmazó vételárat nem hozták nyilvánosságra.

Kulcsszavak: phion +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Cégmarketing trendek – 2024. Legyünk jelen egyszerre mindenhol!

Legyünk ott mindenhol! Ez a jelszava mostanában a cégeknek. Mindenütt látszódni, hallatszódni kell, hogy a nagy kommunikációs zajban észrevegyenek. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Cégmarketing trendek – 2024 Legyünk jelen egyszerre mindenhol!” című, május 30-án megrendezendő hibrid konferenciájának előadói választ adnak arra, hogy hogyan juttassuk el üzeneteinket a vevőinknek a rendkívül felpörgetett, zajos online és offline térben 2024-ben.

2024. május 2. 12:59

Elkészült az egyedülálló hazai AI-kutatás

A mesterséges intelligencia térnyerése egyaránt kelt izgalmat és aggodalmat a cégvezetők körében. Vajon mekkora tudással rendelkeznek a mindent elsöprő technológiával kapcsolatban? Elkészült Magyarország átfogó AI&Leadership kutatása, hogy hiteles- és valós képet kapjanak egymásról is a vállalatirányítók.

2024. május 2. 11:36

Együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány, a Yettel és a CETIN

A magyarországi digitalizáció fejlesztését szolgáló együttműködést közös nyilatkozatban erősítette meg a kormány, a Yettel Magyarország Zrt. és a távközlési infrastruktúraszolgáltató CETIN Hungary Zrt. A megállapodásban foglaltak szerint a vállalatok 2024-2028 között legalább 72 milliárd forint értékű mobil hálózatfejlesztési beruházást hajtanak végre.

2024. május 2. 09:55

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

2024. május 1. 13:48

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14