Warner tartalmak Nokia Music Store-on

Kovács Attila, 2008. július 5. 20:24

A Nokia bejelentette, hogy a Warner Music Group világszerte elérhetővé fogja tenni a legújabb sztárokból és legendás művészekből álló zenegyűjteményét a Nokia Music Store-okon csakúgy, mint a Comes With Musicon keresztül (ez utóbbi a Nokia által kizárólagosan kínált zenék új elérési, illetve szolgáltatási technológiája). A Comes With Music várhatóan 2008 második felében indul egy sor Nokia mobilkészüléken, a kijelölt földrajzi területeken.

A vásárlással a fogyasztó egy éven keresztül lehetőséget kap kedvenc zenéi kereséséhez és letöltéséhez, és a kiválasztott zenéket saját, állandó könyvtárában tárolhatja. A Warner Music Group tartalmak szintén elérhetőek lesznek a Nokia Music Store-on keresztül. A Nokia Music Store, amelyben több millió zeneszám található a legjelentősebb előadóktól és a független kiadóktól, lehetővé teszi az emberek számára, hogy közvetlenül Nokia készülékükön vagy személyi számítógépükön élvezhessék a zenét. A letöltés és a streaming szolgáltatások kombinációjával teszi lehetővé a Nokia Music Store (NMS) a mobilkészülékes zenerajongók számára, hogy a kívánt zeneszámokhoz hozzáférjenek. Az NMS révén új zenék kereshetők, zenei ajánlások fogadhatók, az illetők rákereshetnek kedvenc művészükre, dalukra vagy albumukra. A dalokat egy kívánságlistához is hozzá lehet adni, egy későbbi vásárlás céljából, vagy azonnal megvásárolhatók és a mobilkészülékre letölthetők. A megvásárolt dalok áttölthetőek személyi számítógépről azzal kompatibilis Nokia mobilra vagy akár a Nokiáról a PC-re, függetlenül attól, hogy melyik készülékkel vásárolták őket. A Nokia Music Store pillanatnyilag Ausztráliában, Finnországban, Franciaországban, Németországban, Írországban, Olaszországban, Hollandiában, Szingapúrban, Svédországban és az Egyesült Királyságban érhető el, ám folyamatosan további országokban is terjeszkedik.

A Nokia azt a Vezeték Nélküli Indukciós Hurok (Nokia Wireless Loopset) elnevezésű tartozékát is most jelentette be, amelyet a hallókészüléket viselő emberek mobilkommunikációjának a javítására terveztek.  Az eszköz T-tekercses hallókészülékkel vagy cochleáris implantátummal használva segíthet a hallókészüléket viselőknek abban, hogy élvezhessék a kiváló audio minőséget, valamint más kompatibilis audio eszközöket is használhassanak. Az indukciós hurok szállítása várhatóan 2009 I. negyedévében kezdődik világszerte kevesebb, mint 200 eurós adók és illetékek nélküli becsült áron. A Nokia indukciós hurok problémamentes és kezeket szabadon hagyó kapcsolatot nyújt a hallókészüléket viselőknek mobiltelefonjaikhoz. A hanghullámokat hatékonyabban erősíti fel, míg a telefon és a hallókészülék közötti távolság miatt az interferencia lehetősége nagyban csökken. Az indukciós hurok kiszűri a háttérzajt, ami növeli a beszédfelismerést. A Bluetooth csatlakozást használó mobilkészülékekkel kompatibilis tartozék lehetővé teszi a mobilhívások vezeték nélküli, hallókészüléken keresztüli kezelését. A Nokia indukciós hurok fő jellemzői között található a rezgő figyelmeztetés, a felhasználó által beállítható és a hangtisztaságot/hangirányítást javító mellékszűrő, valamint optimalizált hangerő-terjedelem és frekvenciaválasz. A tartozékot nyakpánttal és egyetlen, a hívások kezelésére szolgáló gombbal látták el.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50