Új típusú zeneletöltő oldalt indít a brit BSkyB

Milkovits Gábor, 2008. július 23. 16:34

A korábban Sky TV néven ismert brit BSkyB előfizetéses tévétársaság a Universal Music-kal közösen egy olyan zeneáruházat nyit, amely fix havidíjért a letöltések mellett korlátlan zenehallgatást is kínál.

Az először majd Nagy-Britanniában és Írországban elérhető szolgáltatás másolásvédelem nélküli mp3 zeneszámokat kínál letöltésre, amelyek így bármilyen típusú lejátszóval kompatibilisek, illetve örökre a felhasználó birtokában maradnak. Hasonló jellegű fizetős zeneletöltő portált indított tavaly az amerikai Amazon is, amely rögtön a második legnépszerűbb ilyen szolgáltatás lett a tengerentúlon, azonban az Apple iTunes-t így sem sikerült leszorítania a trónról. Hiába lehet ugyanis lejátszani a DRM-mentes mp3-akat az iPod-okon is, ha a legnépszerűbb hordozható zenelejátszók több kiegészítő funkciója így is csak az iTunes-ról letöltött tartalmakkal használható.

Mike Darcey, a BSkyB operatív igazgatója a fenti problémák ellenére bízik a sikerben, szerinte ugyanis az ő megoldásukat egyedülállóvá teszi az a tény, hogy a másolásvédelem nélküli zenéket náluk kiegészíti a korlátlan zenehallgatás élménye, amihez ’stream’ formájában juthatnak hozzá oldalukról az előfizetők. A cég televíziós szolgáltatásával a brit háztartások harmadában jelen van, ami mindenképpen előny. A konkrét előfizetési díjakról, illetve a többi európai piacon való megjelenésről egyelőre nem közöltek információt, mindenesetre a katalógus a jövőben valószínűleg bővülni fog, mivel tárgyalásokat folytatnak a többi nagy lemezkiadóval is.

Kulcsszavak: zene onlineszolg mp3

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50