Olcsó Android mobil a CES-en

Milkovits Gábor, 2008. október 24. 20:54

Az „egyszer használatos” mobiltelefonról elhíresült Hop-On bejelentette, hogy a 2009. januári Las Vegas-i CES kiállításon bemutatja a cég Android rendszerű mobilját.

Ha a Hop-on-nak sikerül az olcsó hardvert az ingyenesen licencelhető, Google által kitalált platformmal ügyesen összehoznia, akkor az okostelefonok végre eljuthatnak a széles tömegekhez. A tervezett készülék ára ugyanis a hivatalos közlemény szerint 200 dollár alatt lesz, így a valódi költséget ezután már csak a szolgáltatók borsos 3G adat-díjai jelentik. Azonban remélhetőleg ezek sem lesznek mindig ilyen magasak; ezen egyébként éppen az ilyen olcsó okostelefonok, valamint az Android vagy a szintén nyílt forráskódúvá tett Symbian platformok segíthetnek, a felhasználói tábor kiszélesítésével.

A világ első „egyszer használatos”, eldobható mobiltelefonjával kirukkoló Hop-On elsődleges célja az olcsó okostelefonnal az, hogy megfelelő számú felhasználót szerezzen másodlagos mobil-alapú szolgáltatásaihoz. Ezek főként a cég saját szoftverén alapuló szerencsejáték-, vagy éppen interaktív jogi tanácsadói szolgáltatások, amelyek nyilván jól megférnek majd a nyílt forráskódú, mindent befogadó Android-dal. A készülékről majd a januári CES-en szolgálnak részletekkel.

Kulcsszavak: Google mobiltelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55