November a fotó hónapja

Kiss Ádám Zoltán, 2008. november 2. 21:40

Novemberben országszerte több mint ötven különböző tárlat nyílik a Magyar Fotóművészek Szövetségének „Fotóhónap 2008 – Dialógus” elnevezésű fotófesztiváljának keretében.

Budapesten több kiállítás több helyszínen egyszerre látható, és egy központi helyen, a VAM Design Centerben november 6-30-ig kiállított hat központi tárlaton a Visegrádi Négyek fotósainak több mint hatszáz képe várja az érdeklődőket. A kiállítások itt a XX. század első felétől a napjainkig tartó időszakot és területileg a négy visegrádi országot fedik le. Található köztük olyan, mely archív anyagokat mutat be, a Magyar Fotóművészek Szövetsége Senior tagozatának képei az 1930-as évektől kezdődően mutatják be az elmúlt évszázad mindennapjait, és az MTI Fotóarchívumának az 1950-56 közötti időszakból származó képanyagának válogatása kerül kiállításra. Ezeknek a felvételeknek különlegessége, hogy korábban a fiók mélyén rejtőző képekről van szó, melyek most először kerülnek nyilvánosságra. Emellett kiállításra kerülnek a fiatalabb nemzedékek képei, illetve a  kortárs cseh, lengyel és szlovák fotóművészet legfrissebb művei, ami ritkaságszámba megy Magyarországon.



Szegeden a Milleniumi Kávézó és Galéria november 3. és 14-e között látja vendégül Csősz Géza „Emberek a mi utcánkból” című kiállítását. Szombathelyen november 6-tól a Vas Megyei Művelődési Központban Pajor András a megújuló holland fotográfia irányzat stílusában mutatja be a mai Németalföldi régiót „Benne-Lux” című kiállításán, Keszthelyen a Helikon Kastélymúzeumban Horváth András bemutatkozó tárlatát tekinthetik meg a látogatók. Vácon több kiállítás is várja a látogatókat. „1958-2008 – 50 éves a Dunakanyar Fotóklub” címmel a Madách Imre Művelődési Központban november 4-én nyílik kiállítás a példaértékű, háromlépcsős (Professzionális Fotóművészek Alkotó Csoportja, Amatőr Fotósok csoportja és a klub Baráti Köre) fotóklub tagjainak munkáiból. Az Arcus Galériában Fejér Zoltán fényképezőgép nélküli képalkotási technikákkal készült képeit, tárgymásolatokat (fotogramokat), üvegre rajzolt és fotópapírra másolt (clihé verre-képeket), valamint fotóvegyszerrel festett műveket (kemogramokat) állítanak ki. A váci Könyvtár Galériában Nagy Zoltán „Olasz vakáció” című kiállítása november 3-tól várja a látogatókat, november 27-től pedig „Mozgásban való látás” címmel olyan felvételeket állítanak ki, melyek különböző megközelítésből érzékeltetik a mozgás folyamatát.

A fotóhónap céljából külön létrehozott honlap címe: http://www.fotohonap.hu/

Kulcsszavak: fotó kiállítás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14