T-Systems - nehéz időszak vár az infokommunikációs szektorra

MTI Sajtóadatbank, 2008. november 10. 08:10

Jövőre az első háromnegyed év nehéz lesz a távközlési-infokummunikációs szektorban, ám a Magyar Telekom Nyrt. stabil vállalat, s ezért nem tervezi stratégiájának, így a korábban elhatározott hálózatfejlesztések ütemének módosítását - mondta Papp István, a vállalati szolgáltatások üzletág vezetője.

A Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: a gazdasági nehézségek ellenére közép és hosszú távon a távközlési és infokommunikációs szektor nyertese lehet ennek a nehéz időszaknak, mivel a vállalati hatékonyság növeléséhez informatikai és távközlési fejlesztések kellenek.
Papp István kérdésekre válaszolva elmondta: az üzletág minden tekintetben megfelel az elvárásoknak, s ha ez jövőre is így lesz, akkor nem várható létszámcsökkentés, sőt, az informatikai szolgáltatások területén bővítést terveznek.
Az 1.600 főt foglalkoztató, alapvetően infokommunikációs rendszerintegrátori szolgáltatásokat nyújtó, T-Systems márkanéven futó üzletág jelenleg egyebek mellett 678 ezer üzleti SIM-kártyát, mobil előfizetést kezel.
Az eseményen bemutatták az üzletág Telepresence szolgáltatását, amely komplex megoldást nyújt két vagy több végpont közötti kommunikációhoz, képpel és hanggal, illetve más interaktív megoldásokkal támogatva.

A vezérigazgató-helyettes elmondta azt is, hogy januártól az üzletághoz tartozik a Dataplex adatközpont is. A nagybiztonságú adatkommunikációs központ 2007-ben 3 milliárd forintot megközelítő árbevételt ért el, ez 30 százalékos növekedés az előző évhez képest. A Magyar Telekom 2005 decemberében írt alá szerződést a Dataplex Kft. 100 százalékos tulajdonrészének megvásárlásáról 5,113 milliárd forint értékben.

A T-Systems üzletág az első háromnegyed évben 61,4 milliárd forint bevételt ért el, ami 8,3 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. A szegmens kamat- és adófizetés, tőketörlesztés és amortizáció előtti eredménye (EBITDA) 67 százalékkal 19,3 milliárd forintra nőtt, az üzemi eredmény pedig megduplázódott, s január-szeptemberben 14,8 milliárd forint volt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50