Elindult az európai rádiók hálózatának internetes platformja

MTI Sajtóadatbank, 2008. november 13. 08:26

Az európai rádiók hálózata, az EURANET új, többnyelvű, közösségi internetes platformot indított útjára.

Margot Wallström, az Európai Bizottság alelnöke, az intézményközi kapcsolatokért és a kommunikációs stratégiáért felelős európai biztos nyilatkozatban üdvözölte azt a tényt, hogy az Európai Bizottság az elkövetkező öt évben anyagilag támogatja az EURANET konzorciumot.

 Az EURANET az EU "kormányának", az Európai Bizottságnak a kezdeményezésére és pénzügyi támogatásával létrejött platform, amelynek deklarált célja "az Európai Unió és polgárai közötti távolság csökkentése". Olyan európai rádiók hozták létre, mint például a Deutsche Welle és a Radio France Internationale.

 Ez év áprilisa óta az unió 15 országából 16 tagrádió és 8 társult rádió dolgozik koprodukcióban, és sugároz adásokat európai aktualitásokról naponta tíz - angol, bolgár, francia, görög, lengyel, magyar, német, portugál, román és spanyol - nyelven. Idővel mind a 23 hivatalos uniós nyelven akarnak műsort készíteni. Az EURANET hálózatnak hetente 19 millió európai unióbeli és 30 millió harmadik országokbeli hallgatója van. A 30-60 perces napi műsor interaktivitását mostantól fogva az alábbi címen található közös internetes portál segíti: http://www.euranet.eu/ .

 A portál célja, hogy teret adjon az európai ügyekkel kapcsolatos nézőpontoknak, vitáknak és véleményeknek, és a hallgatók hozzászólásával gazdagítsa az egyes témákban zajló eszmecseréket.

Kulcsszavak: EU rádió hírközlés

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14