Új internetes áruházat nyit a Microsoft

Milkovits Gábor, 2008. november 16. 09:12

A Microsoft új online áruházat nyitott a héten Microsoft Store néven, egyelőre az Egyesült Államokban, Németországban, Nagy-Britanniában és Dél-Koreában.

A Microsoft Store indulásával az eddigi Windows Marketplace megszűnik, pontosabban egy olyan weboldal lesz, ahonnan az új boltba, vagy más hasznos Microsoft oldalakra lehet majd eljutni. Az új online áruház megnyitásával kapcsolatban talán a legfontosabb az a tény, hogy közvetlenül megvásárolhatók és letölthetők róla a szoftvercég legfontosabb termékei, így az Office és a Windows is. Emellett persze az oldal Xbox játékkonzolokat, Zune hordozható zenelejátszókat, valamint más Microsoft szoftver- és hardvertermékeket is forgalmaz.

A Microsoft Store létrehozásában több tényező is szerepet játszhatott. Egyrészt nyilvánvaló, hogy a világgazdasági recesszió negatív hatásai miatt minden olyan eszköz hasznos lehet, amely növelheti a cég forgalmát. Másfelől a termékek online értékesítésével sokat spórolhatnak a csomagoláson és a szállításon is. Ugyanakkor szakértők szerint aligha valószínű, hogy a Windows és Office DVD-k egyhamar eltűnjenek az üzletek polcairól. A Microsoft új online áruháza az ígéretek szerint a közeljövőben Franciaországból, Spanyolországból, Hollandiából és Japánból is elérhető lesz.

Kulcsszavak: Microsoft e-commerce

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55