Econet.hu I-III. negyedév: másfélszeresére nőtt az árbevétel

MTI Sajtóadatbank, 2008. november 20. 08:47

Az econet.hu cégcsoport 2008 első kilenc hónapjában 4,153 milliárd forint árbevételt érte el, ami 46 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakit - közölte a társaság szerdán a nemzetközi számviteli elveknek (IFRS) megfelelően készült, konszolidált tőzsdei gyorsjelentésében.

A társaság 148,7 millió forint adózott veszteséggel zárta a háromnegyedévet, szemben az egy évvel korábbi, mintegy 4 millió forintos nyereséggel. Az eredményt több, egyszeri költségtétel befolyásolta, ezek közül a jelentés az EST.TV Magazin elindítását, az Externet tőzsdei bevezetését és az akvizíciókat említi. Ezek hatását kiszűrve a társaság adózott eredménye 32,7 millió forint nyereséget mutat.

Az üzemi eredmény 24,8 millió forint, a kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti EBITDA eredmény 188,7 millió forint volt, Az egyszeri tételek hatása nélkül az üzemi nyereség 163,9 millió forint, az EBITDA 324,4 millió forint.

Balázs Csaba,
az econet.hu Nyrt. elnök-vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta: az első kilenc havi növekedés eléréséhez és folytatásához nélkülözhetetlen egyszeri kiadások hatásait kiszűrve már lekövethető az eredményesség javulása is. "A menedzsment megerősíti korábbi éves előrejelzéseit, amely 7 milliárd forint körüli konszolidált árbevételt és félmilliárdos nagyságrendű EBITDA eredményt tartalmaz. Emellett a már megindult pozitív folyamatoknak köszönhetően megalapozott célkitűzésünk az is, hogy a tavalyi év adózás utáni eredményét idén nagyságrendileg meghaladjuk."

Az econet.hu jegyzett tőkéje 4,95 milliárd forint volt szeptember végén, míg egy évvel korábban 3,6 milliárd. Saját tőkéje 6,665 milliárd forintra nőtt az egy évvel korábbi 3,868 milliárd forintról.

A társaság részvényei a Budapesti Értéktőzsde "A" kategóriájában forognak, a szerdai kereskedést 2 forintos erősödéssel, 77 forinton zárták. Az elmúlt egy évben a papír legmagasabb ára 215 forint, a legalacsonyabb 70 forint volt.

Kulcsszavak: Econet.hu +mérleg

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50