Megszűnik a Lycos Europe

Milkovits Gábor, 2008. november 27. 07:06

Az internetes tartalomszolgáltatás egyik úttörőjének számító Lycos európai leányvállalatából kinőtt Lycos Europe bejelentette, hogy bezárja a cég weboldalát, illetve felszámolja web-hosting szolgáltatását is, míg másik három üzletágára vevőt keres.

Az eredetileg az amerikai Lycos és a német Bertelsmann vegyes vállalataként létrejött, majd az idők folyamán tulajdonosi struktúrájának jelentős átalakulásán átesett cég a múlt hónapban mindössze 46,9 millió euró bevételre tett szert. Mindez éves szinten 20 százalékos csökkenést és 17,1 millió euró nettó veszteséget jelentett csak októberben, így a helyzetre nyilvánvalóan megoldást kellett találni. A szituáció nem közvetlenül és egy csapásra a gazdasági válság miatt alakult ki, hanem annak is köszönhető, hogy a cég alapszolgáltatásai nem bírták a versenyt a konkurensekkel, így a Google-el vagy a Yahoo-val szemben. A Lycos Europe portálja egyebek mellett keresőt, közösségi szolgáltatásokat, e-mailt és különböző hasznos és szórakoztató tartalmakat kínál a felhasználóknak.

A szerver-tárhelyet kínáló web-hosting egyébként növekvő ágazat világszerte, így a felszámolás egyértelműen a cég nehéz helyzetét mutatja. A Lycos Europe domain-regisztrációs szolgáltatását, kereskedelmi üzletágát és exkluzív dán portálját ugyanakkor nem szünteti meg; ezeket a megfelelő potenciális vevőnek vagy vevőknek szeretné értékesíteni.

Kulcsszavak: Lycos +céginfo web hosting

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14