Titkosított beszélgetések Windows Mobile-on

Milkovits Gábor, 2008. november 29. 09:10

A brit Cellcrypt egy olyan biztonsági alkalmazást adott ki a Windows Mobile operációs rendszerű okostelefonokhoz, amelynek segítségével titkos kódolt formában utaznak az éterben a telefonbeszélgetések.

A titkosított beszélgetéshez mindössze annyira van szükség, hogy mindkét fél mobiltelefonjára telepítve legyen a szoftver, amely egyébként VoIP internetes protokollt használ, G, WiFi, és GPRS hálózatokon bonyolított beszélgetésekhez. Lauri Monroy, a Cellcrypt illetékese a sajtónak elmondta, a különféle cégek, szervezetek és magánemberek általában nagy gondot fordítanak arra, hogy számítógépes adatforgalmuk védve legyen az illetéktelenektől, telefonbeszélgetéseikre azonban ez már korántsem igaz. A Cellcrypt Mobile ugyanakkor minden környezetben, akár határokon átívelően is megvéd attól, hogy a telefonbeszélgetést kihallgassák.

A Cellcrypt Mobile-nak már létezik egy Symbian-alapú változata, amelyet azonban nem övezett különösebb hírverés, valószínûleg azért, mert az alkalmazás számára szélesebb lehetõséget kínál az üzleti piac, ahol a Windows Mobile erõs pozíciókkal rendelkezik. A cég szerint hamarosan elérhetõ lesz a szoftver Blackberry verziója is.

Kulcsszavak: mobilszolg security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55