Összeomlás előtt a gázai telefonhálózat

Genda Csongor Zoltán, 2009. január 5. 17:36

A folyamatos bombázások következtében óriási károk keletkeztek a gázai telefonhálózatban, a mobilhálózat már szinte teljesen használhatatlan.

A Paltel mobiltársaság közleményben adta hírül, hogy a napok óta tartó légi és szárazföldi támadásokat megsínylette a telekommunikációs rendszer is, jelenleg a tornyoknak közel a 90%-a nem üzemel, s ugyanez a helyzet a vezetékes hálózattal is. A bombázások közvetve vagy közvetlenül is hatással voltak a rendszer működésére, a rendszeres áramkimaradások például rövidzárlatokat okoztak, a karbantartó technikusok pedig nem tudnak eljutni munkahelyeikre, így nem tudják kijavítani a hibákat. A Paltel szóvivője azt nyilatkozta, hogy az eddigi harcokban három technikus munkatársuk vesztette életét, többen pedig megsérültek a támadások során.
Időközben azonban az internetre is átterjedtek a csatározások, az elmúlt egy-két hétben több ezer .il (Izrael) domaintartományba tartozó weboldalt is feltörtek és üzeneteket hagytak hátra azokon marokkói, libanoni és török hackerek.

Kulcsszavak: hírközlés

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36