Új 8 GB-os kártyák: Kingstonok fotózáshoz, Lexarok HD videóhoz

Kiss Ádám Zoltán, 2009. január 6. 20:03

Két vezető cég is új 8GB-os modelleket tett elérhetővé: a Kingston CF-eket fotózáshoz, a Lexar pedig gyors SDHC, és Memory Stick Pro Duókat a HD videós felvételekhez.

A Kingston Technology CompactFlash kártyái most egy kis többlet kapacitást kínálnak elérhető áron az amatőr fényképészek számára. A legkedvezőbb árú Kingston CompactFlash kártyák már egészen 8 GB-os tárolókapacitásig kaphatóak. A lelkes fotósok most sokkal tovább kattintgathatják a masinájukat anélkül, hogy kártyát kelljen cserélni bennük, és ezekhez a modellekhez élettartam garancia jár, így megbízható megoldások a mindig tárolóhely-éhes CF eszközök számára. Az új 8 GB-os kártya megjelenésével párhuzamosan a Kingston a 2 GB-os Ultimate CF kártyák gyártását beszüntette, azok még a disztribútorok készleteinek erejéig kaphatók. Ha már annyi kép készül, akkor valamin magunkkal is kell vinni, erre épp kapóra jön az új, megnövekedett mini slim, ami már nem is olyan kicsi. A papírvékony slimbe pakolt 16 GB-nyi tárolókapacitásával, és az igen egyedi kinézetével a Mini Slim stílusos eszköz, a Kingston ráadásul az új évben a Mini Slim-ek garanciaidejét az eddigi két év helyett öt évre emelte.

Ahogy a CF kártyák külseje a fotós felhasználásra utal, a Lexar új SDHC termékei egy objektívet ábrázolnak, illetve mindkét változaton, az SDHC-n és a Memory Stick Pro Duókon is szerepel a félreérthetetlen „Full-HD Video” szöveg. Míg ez utóbbiak maximális kapacitása 8 GB lesz, az SDHC verzióból már 16 GB-osat is kínál a gyártó. Míg ezek a termékek szinte bármire használhatók, a Full HD 1080p-s felvételi követelményei izzasztó írási sebességet feltételeznek, és erre utal a gyártó üzenete is, illetve a Class 4 besorolás. A 8 GB-os kártyák így háromórányi maximális felbontású videofelvétel rögzítésére elegendőek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14