Obama megtarthatja a Blackberry-jét

Milkovits Gábor, 2009. január 25. 09:04

Barack Obama, a héten hivatalba lépett új amerikai elnök a biztonsági szervekkel folytatott hosszas huzavona után végül megtarthatja és korlátozott mértékben használhatja is kedvenc RIM Blackberry e-mail-központú mobilkészülékét.

A kompromisszum értelmében az elnök csak kormányzatának vezető tagjaival, családjával, illetve legközelebbi barátaival érintkezhet a Blackberry segítségével, adta hírül Robert Gibbs, a Fehér Ház szóvivője. Technikai részleteket természetesen nem árultak el, csak annyit, hogy a készülék biztonságát megerősítették. Az aggodalmakat az is fokozta, hogy november végén kiderült, a Verizon Wireless mobilszolgáltató alkalmazottai megfigyelték Obama egyik, már egy ideje használaton kívül lévő magántelefonját. Az új elnök ennek ellenére úgy látszik annyira ragaszkodott Blackberry-jéhez, hogy sikerült kiharcolnia a megtartását.

Érdekes adalék, hogy mivel hivatali ideje alatt az amerikai elnök minden hivatalos levelezése nyilvános dokumentumnak minősül, a rendelkezés vonatkozik a mobil e-mail masinán küldött és fogadott elektronikus levelekre is. Vagyis miután négy vagy nyolc év múlva Obama távozik a Fehér házból, a levelezést is nyilvánossá kell, hogy tegye; nem véletlen, hogy elnöksége alatt sem Clinton, sem George W. Bush nem e-mailezett.

Kulcsszavak: Blackberry mobiltelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50