Állami DRAM-céget terveznek Tajvanon

Milkovits Gábor, 2009. február 21. 08:43

A helyi Digitimes értesülése szerint a tajvani kormányzat egy állami tulajdonú DRAM memóriacsip-gyártó céget tervez felállítani a bajban lévő iparág megsegítésére.

A társaság, amely vagy a Taiwan Memory Company (TMC) vagy a Taiwan Memory Inc. (TMI) névre fog hallgatni a hírforrás szerint február 28-án fog hivatalosan megalakulni. A tajvani Gazdasági Minisztérium jelen pillanatban is gyűjti a cég leendő vezetését: állítólag Stan Shin-t, az Acer alapítóját, illetve Morris Chang-et, a Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) elnökét is megkörnyékezték azzal, hogy vállalják el a leendő vállalat irányítását, azonban nem álltak kötélnek. A tajvani kormányzat még a hónap elején beígérte, hogy radikálisan csökkenteni fogja a szigetország memóriacsip-szektorának méretét a túlélés érdekében, és még februárban előáll a konkrét megoldással.

A tajvani DRAM-ágazat nagyon súlyos helyzetben van: miközben 2008 végén az iparág globálisan 22 százalékos visszaesést volt kénytelen átélni, a termeléscsökkenés Tajvanon elérte az 55 százalékot. A szigetország részesedése a teljes DRAM-forgalomból 16,1 százalékról 11,4 százalékra zuhant. Míg a termékek árcsökkenése megállni látszik, a kereslet egy jó darabig nem fog még magához térni: az olasz-francia STMicroelectronics például január végén az iparág piacának 25 százalékos szűkülését jósolta erre az évre.

Kulcsszavak: memória +céginfo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50