Vodafone: stabil marad a mobilpiac

MTI Sajtóadatbank, 2009. március 9. 09:18

Miközben a teljes távközlési piac a bruttó hazai termék (GDP) 3 százalékos visszaeséséhez képest 1-1,5 százalékponttal kevésbé csökken az idén, a mobilszegmens még ennél is kisebb mértékben, mindössze 0-1 százalékponttal, mivel a mobiltávközlés ma már nélkülözhetetlen a kapcsolattartásban - mondta Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója az MTI-nek.

Aláhúzta, bár a GDP alakulása hat a telekommunikációs piac teljesítményére is, csökkenése kevésbé, mint más területekre.

Kifejtette, napjainkban nem könnyű pontos előrejelzést adni a távközlési piacról, mivel a gazdasági helyzet bizonytalan, és sajnos egyelőre napról napra rosszabbra fordul.

Beck György elmondta, jóllehet januárban kis mértékben, 43 ezer előfizetéssel csökkent a mobilpiac, ez nem általános jelenség, mivel például a Vodafone-nak az első hónapban 4 ezerrel nőtt az ügyfélszáma, februárban pedig még ennél is jobban. Aláhúzta, a lakossági mobil- és a mobilinternet-piac várhatóan az idén sem csökken, miközben az alkalmazottak elbocsátása és a kiadások visszafogása miatt a vállalati szegmensben várhatóan lesz bizonyos visszaesés.

Beck György ezzel összefüggésben kifejtette, az elmúlt két hónap tapasztalata alapján egyre aktívabbnak kell lenni ahhoz, hogy az idén is elérjék ugyanazt az eredményt, mint tavaly. Több új termékkel és szolgáltatással kell megjelenniük a piacon, s jóval többet kell dogozniuk az ügyfelek megszerzésén. Így jutalomban, például ingyen telefonálási lehetőségben kell részesíteni a meglévő ügyfeleket, s javítani kell az kiszolgálásukon is.

A Vodafone ezért is hozza létre 500 millió forint beruházással a miskolci, 300 főt foglalkoztató ügyfélszolgálati központját, és fejleszti a fővárosban lévő globális pénzügyi központját. Mindezek hatására a társaság jelenlegi 1400 fős alkalmazotti létszáma az év végére várhatóan megközelíti a 2 ezer főt.

Beck György elmondta, a miskolci munkahelyek iránti érdeklődésre jellemző, hogy két hét alatt több mint 2 ezren küldték be önéletrajzukat.

A vezérigazgató szerint a piacon az idén sem várható nagy elmozdulás a három mobilszolgáltató között, de folyamatos munkával lehet javítani egy-két százalékkal a Vodafone pozícióján. Úgy vélte, a mobilinternet továbbra is nagy fejlődés előtt áll, s az év végére a három szolgáltató január végi több mint 500 ezres ügyfélszámának jelentős, a vezetékes internetnél jóval gyorsabb növekedését várja.

Az új készülékek eladásával kapcsolatban Beck György elmondta, a másfél-két éves cserélési időszak a nehéz gazdasági helyzet miatt fél-egy évvel is megnőhet, s miközben a prémium termékek iránt továbbra sem csökken a kereslet. A középkategóriás mobilok vásárlása pedig visszaesik az olcsó készülékek javára.

Kulcsszavak: Vodafone-hu

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezért egyre erősebb a felújított mobilok piaca

Erősödő újkészülék-eladások, a termékek hosszabbodó szoftveres támogatása és életciklusa, valamint a bevizsgált készülékek iránti növekvő bizalom is segíti Magyarországon a felújított okostelefonok piacának bővülését. A Rejoy.hu a távközlési világnap alkalmából gyűjtötte össze az aktuális trendjeit.

2024. május 18. 15:27

A Vodafone országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 20:44

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Újgenerációs, sajátmárkás készülékek a Telekomnál

A Telekom május 23-án piacra dobja az újgenerációs, saját márkás készülékeit, a T Phone 2 5G-t és T Phone 2 Pro 5G-t. A telefonok nagyobb teljesítményű processzorral, fejlett kamerarendszerrel és kiváló minőségű kijelzővel érkeznek, hogy optimalizált játék- és streaming-élményt nyújtsanak felhasználóiknak.

2024. május 14. 20:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59