Kríziskezelő alkalmazás a Microsofttól

Kiss Ádám Zoltán, 2009. április 29. 21:43

A vállalat elérhetővé tette egyik új fejlesztését, mellyel válsághelyzetekben, szokatlan időjárási helyzetben, járványok idején kapcsolat tarthatunk szeretteinkkel, információkhoz juthatunk és egyben szolgáltathatjuk is azokat.

A vállalat hozzáférhetővé tette Vine nevű szoftverének próbaverzióját. Az alkalmazás kifejlesztésének ötlete még a Katrina hurrikán idején merült fel a Microsoftnál, okulva abból, hogy ilyen helyzetekben mennyire fontos és mennyire nehézkes a kapcsolattartás. Válságok idején a telefonrendszer általában összeomlik a kezdeményezett hívások súlya alatt, az internet azonban felépítése miatt legalább részlegesen általában működőképes marad. Bár ilyenkor oldalak érintett százai válnak elérhetővé, a világháború eredetileg harcászati szempontból is fontos sok csomópontú, átterhelhető forgalmú felépítése miatt általában elérhető marad. A Windows Live ID segítségével működő letölthető alkalmazás telepítése után a szoftver az elemzők szerint úgy működik, mint a Twitter és a Facebook összeolvasztva és felpumpálva, egyszerre adhatunk hírt magunkról, illetve kapcsolódunk rá 20 ezer helyi és országos hírforrásra. Az egyelőre az USA területén tesztelt rendszer az adatszolgáltatásban is részt vesz, információi eljutnak többek között az óceánográfiai, meteorológiai és egyéb intézetekbe. A rendszerbekapcsolódás akár e-mailen, közösségi oldalakon, sőt telefonon is lehetséges lesz a Microsoft tájékoztatása szerint. A szoftvert talán nem véletlenül a sertésinfluenza világjárvány fenyegetésének árnyékában adták ki, ám először egyelőre Seattle környékén tesztelik, és remélik, hogy mihamarabb 10 ezer fölötti felhasználói adatbázist sikerül összegyűjteni.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50