Boltokban a világ legkisebb Full HD kamerája

Kiss Ádám Zoltán, 2009. június 21. 18:56

Hivatalosan is debütált a világ legkisebb Full HD kamerája, a Sony TG7VE Handycam, kettős felvételi és rögzítési képességekkel, igazi fényképezőgép tulajdonságokkal felvértezve.

A készülék ellenálló, mégis könnyű, egyszerű megjelenésű. A kamera kialakításánál szándékosan törekedtek az egyszerűségre, a rögzítéshez használatos gombok minimális száma pedig könnyű kezelést nyújt tulajdonosának, aki így gyorsan és egyszerűen válthat a videó és fotó mód között. A további jellemzők közé tartozik a tiszta titánium ház karcolásálló Premium Hard Coating bevonattal, akár 6 órányi Full HD videofelvétel rögzíthető a 16GB-os belső flash memóriára, illetve HYBRID felvétel a külön megvásárolható Memory Stick kártyára. A gép alapelemei az Exmor CMOS-érzékelő, a BIONZ nagysebességű processzor, és a Carl Zeiss Vario-Sonar T  objektív 10x optikai és 120x digitális zoommal. Az Arcérzékelés funkció automatikusan tisztább, természetesebbnek tűnő arcokat készít. A Mosolyfelismerés funkció automatikusan megörökíti a mosolygó arcokat, még videofelvételek készítése közben is, míg a dinamikatartomány-optimalizáló az automatikus háttérvilágítás-korrekcióval beállítja az expozíciót és a kontrasztot, ezzel egyenletes exponálást biztosít a háttérből megvilágított felvételekhez. 4 megapixeles állóképfelvétel készítése lehetséges, vagy kettős felvételi lehetőség (egyidejű filmfelvétel és 2.3 megapixeles állóképfelvétel).

Fazekas Imre, a Sony DIME trade marketing menedzsere a hazai bemutató alkalmából elmondta, hogy a videó piac évek óta csökken, főként a mobiltelefonok és a fényképezőgépek videófelvevő-képességének elterjedése miatt. Ezzel szemben egyre fontosabbá válik a minőség és a technológia, melynek köszönhetően a Full HD 60%-os, ezen belül a Flash memóriás készülékek részesedése pedig 110%-os növekedésnek örvendhet az elmúlt év hasonló időszakához képest. A most bemutatott TG7 jelenleg a világ legkisebb és legkönnyebb Full HD kamerája, közel 13 órányi felvételre is képes, felhasználóját pedig beépített GPS rendszer segíti a tájékozódásban.

Kulcsszavak: Sony HD kamkorder

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50