Megvették az ID Software-t, biztosabb a jövő

Milkovits Gábor, 2009. június 25. 07:23

A Bethesda anyacégének számító ZeniMax Media megvásárolta a Quake és Doom legendás játékokat fejlesztő ID Software-t, amelynek jövője így sok bizonytalanság után végre biztosítottnak látszik.

Az 1991-ben alapított ID Software több új játékon is dolgozik, amelyek közül említést érdemelnek a Rage, illetve a Doom 4 PC-verziói. Ezek kiadása és terjesztése azonban az eladást megelőzően nem látszott egyszerűnek, mivel a fejlesztő cég egy ideje kénytelen volt tőkeerősebb partnerekkel együttműködni, azonban ezek a kapcsolatok nem minden esetben bizonyultak gyümölcsözőnek. A Rage jogait például már megszerezte az EA Partners, ám hírforrások szerint valószínűnek látszik, hogy a ZeniMax most visszavásárolja őket.

A vétel után az ID teljes gárdáját megtartják, beleértve a céget vezető John Carmack-et, akinek teljes áldását élvezi az ügylet, emellett pedig a munkába sem szól bele az új tulajdonos. A vevő ZeniMax nemrégiben olyan sikeres videójátékokat jelentetett meg, mint a The Elder Scroll IV: Oblivion és a Fallout 3.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36