5 milliárdos fejlesztés a korszerű reáloktatásért a Debreceni Egyetemen

forrás Prim Online, 2009. július 6. 13:50

4,88 milliárd forint értékű európai uniós támogatással korszerűsíti a reáltudományi képzést a Debreceni Egyetem. Az infrastrukturális fejlesztés pénzügyi hátterét a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program biztosítja. A többlépcsős beruházásnak köszönhetőn az intézményben minőségi szaktanácsadói tevékenység indulhat, ugyanakkor a következő években megvalósul a teljes természettudományos és műszaki képzés infrastruktúrájának és infokommunikációs hátterének fejlesztése is.

A Debreceni Egyetem szinte teljes körű felsőfokú képzési palettája egyedülálló az Észak-alföldi régióban, de a szomszédos Észak-magyarországi térségben és a határ menti területeken is meghatározó jelentőségű. Az elismert kutatás-fejlesztési tevékenységet folytató intézmény a gazdasági-tudományos kihívásokkal lépést tartva, a piaci igényeknek megfelelően szélesíti a következő években oktatási portfólióját a 2009 júniusában a megvalósítás szakaszába lépett TIOP 1.3.1. infrastruktúraépítés keretében.

A 4,88 milliárd forint értékű támogatás révén létrejön az Interregionális Műszaki-Agrár Szaktanácsadási és Továbbképzési Központ (MAG Ház), valamint elkezdődik az orvosképzés elméleti megalapozását segítő Elméleti Négyszög fejlesztése és rekonstrukciója, és új, önálló épületbe költözik az Informatikai Kar.  A pályázat keretében a hallgatói, oktatói és kutatói terek korszerűsítésével és új létesítmények építésével a modern kor kihívásainak megfelelően alakul át a Debreceni Egyetem teljes természettudományos és műszaki képzésének infokommunikációs technológiai háttere. Az infrastrukturális fejlesztések részeként pedig felújítják a villamos- és anyagmérnök-képzéshez kapcsolódó laboratóriumokat, valamint a gyakorlatorientált vegyész- és biomérnök-képzést biztosító kísérleti üzemet.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50