Jobs újra showman - Beépített kamerával érkezik az új iPod Nano

Kiss Ádám Zoltán, 2009. szeptember 10. 07:26

A hosszú betegség után részmunkaidőben visszatért vezérigazgató a korábbi hagyományokhoz híven levezette az új Apple bejelentésekről tájékoztató műsort, és több termék és szoftverfrissítés között bemutatta az új, kamerával szerelt iPod Nanót.

Miután az elmúlt egy évben Steve Jobs halálhírétől a csodás gyógyuláson át mindenféle hír lábra kapott a vállalat vezetőjéről, a show egyik legfontosabb kérdése ezúttal nem is az újdonságok mibenléte, hanem az Apple vezér megjelenése volt. Miután Jobs részállásban visszatért a cég élére, az első nagyobb alkalommal nem állt ki a színpadra, hogy a betegsége előtt megszokott módon maga tegye meg az éppen aktuális bombasztikus bejelentéseket. Az újságírók örömére azonban ezúttal már igazi visszatérésről van szó, Jobs ha nagyon lesoványodva is, de maga vitte végig a műsort. A vállalat felemelkedését és legsikeresebb pénzügyi korszakát fémjelző vezető ezúttal a várt új noteszgép helyett az iPod családra koncentrált.

A várakozásokkal ellentétben Jobs nem jelentette be az iPod Classic forgalmazásának beszüntetését, viszont számos árváltozásról beszélt és az utolsó minimerevlemezre épült eszközből ezen túl 160 GB-os is lesz. A belépőszintű iPod 8 GB-os Touch 229 dollár helyett 199 dollárba kerül, megjeleni a 64 GB-os modell, és mind ez, mind a 32 GB-os verzió 50 százalékkal gyorsabb lesz az elődöknél, és Open GL 2.0 támogatást kap. Az iPod Shuffe új színekben is megjelenik, a 2 GB-os 59, a 4 GB-os 79 dollárba kerül, valamint a különleges rozsdamentes kiadás 4 GB-al 99 dollárért lesz megvásárolható. Letölthető lesz az iTunes 9 javított és továbbfejlesztett megosztási képességekkel, akár öt gép egyidejű kezelésével, valamint az iPhone 3.1-es szoftvere új csengőhangokkal, javításokkal, és alkalmazás ajánlóval. A 100 millió feletti eladásokkal büszkélkedő iPod család Nano tagja jelentősen megváltozik, a 2,2 inches kijelző mellett beépített FM rádió, kamera, mikrofon, sőt egy integrált mini hangszóró is megjelenik, így tulajdonképpen ez lehet a cég első YouTube kamerája.

Kulcsszavak: iPod Steve Jobs

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Nagy hatótáv, nagy lehetőségek

A GreenGo, Budapest máig egyetlen teljesen elektromos autómegosztója olyan, nagy hatótávú autókkal bővítette flottáját, amik még egy lépéssel közelebb visznek ahhoz, hogy búcsút mondhassunk a saját autónak.

2024. május 1. 12:03

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55