Bekapcsolódott a jövő mérnökeinek képzésébe a KFKI

forrás Prim Online, 2009. október 20. 12:03

Sikeresen debütált a KFKI Akadémia elnevezéssel elindított ingyenes szemináriumsorozat, amelyet a KFKI Zrt. a Magyar Villamosmérnök - és Informatikus-hallgatók Egyesületének közreműködésével szervez a villamosmérnök - és informatikushallgatók számára.

A Magyar Telekom Vállalati Szolgáltatások Üzletágához (T-Systems) tartozó KFKI Rendszerintegrációs Zrt. évek óta aktív résztvevője a hazai műszaki felsőoktatásnak és a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesületének szakmai támogatójaként folyamatosan bekapcsolódik a jövő szakembereinek képzésébe.
Idén ősszel a Budapesti Műszaki Egyetemen indult el a KFKI Akadémia, amelyen a KFKI tapasztalt szakemberei, mérnökei, adnak elő a villamosmérnök - és informatikus hallgatóknak. Az ingyenes, tíz alkalomból álló szemináriumsorozat szeptember 22-én vette kezdetét Kucinski Witold: Korszerű, biztonságos és menedzselhető vezeték nélküli hálózatok című előadásával, amely megismertette a diákokat a friss szabványokkal, a WiFi-n kívüli egyéb alkalmazásokkal, illetve a WiFi hálózatok biztonsági kérdéseivel.

Az eseményen kiemelkedően sokan, hatvanhárman vettek részt, elsősorban mérnöki, műszaki informatikus valamint villamosmérnöki szakirányokról. „Az előadást nagy érdeklődés övezte, ami köszönhető annak is, hogy a diákok gyakorlati példákon keresztül nyertek bepillantást a KFKI működésébe, az ott folyó munka összetettségébe és kihívásaiba.” – hangsúlyozta Fábián János, a KFKI Rendszerintegrációs Zrt. termékfejlesztési és presales igazgatója. Az októberi 6-i szemináriumon az érdeklődők Rakovszky Balázstól az IT projektmenedzseri feladatokról tudhattak meg többet.

A soron következő előadást október 20-án dr. Jankó Árpád tartja, Mit tegyünk, ha bekövetkezik az elkerülhetetlen? címmel, amelyen a bármikor, bárhol bekövetkező, előre nem látható biztonsági incidensek elhárításának gyakorlata kerül fókuszba.
November 3-án, az összehangolt IT és kommunikációs technológia alkalmazásáról Bibity Zoltán Unified Communication című összefoglalójában esik majd szó. November 17-én a hackelésről beszél feketén-fehéren Gajdov Gábor és Imre Zsolt. A decemberi 1-jei rendezvényen Angyal László a kliensvirtualizációt, azaz az energiatakarékos, kevesebb adminisztrációs munka- és költségráfordítást igénylő vékony klienseket mutatja be részletesebben, amelyek sok helyen jól kiegészítik a hagyományos klienseket..

A hallgatók a www.eestec.hu/kfki honlapon jelentkezhetnek a kurzusokra. Aki az őszi hat rendezvényből legalább ötön megjelenik, az ellátogathat a KFKI újonnan épült demoszobájába, amely a 3D-s video kommunikációs megoldásaival virtuális tárgyalótermi funkciókat és telepresence élményt kínál a felhasználóknak.
Jövőre, a tavaszi félévben pedig újabb négy – öt témával folytatódik az előadássorozat a Budapesti Műszaki Egyetemen a KFKI Zrt. szakembereinek közreműködésével.
 

Kulcsszavak: KFKI oktatás

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50