A világ legvékonyabb ütésálló gépe: Casio Exilim EX-G1

Kiss Ádám Zoltán, 2009. november 19. 20:08

A Casio ezúttal egy strapabíró, mégis igen vékony ultrakompakttal állt elő, mely egyben vízálló is. Az EX-G1 egyben egy teljesen új gépcsalád első tagja.

A Casio bemutatta az EX-G1 ütésálló, vízálló és porálló digitális fényképezőgépét — a cég új EXILIM G fényképezőgép családjának első modelljét egy mindössze 19,9 mm-es vastagságú házban. A Casio első ütésálló G-SHOCK karóráját 1983-ban ismerhettük meg, majd 2000-ben a cég kiadta első G’zOne telefonját, mely egy újabb ütés- és vízálló kivitelű termékcsoport megszületését jelentette, az EX-G1 bevezetésekor a márkanév koncepciója érvényesült. Az egy 12,1 effektív megapixel felbontással rendelkező fényképezőgéptől elvárható teljesítmény mellett az EX-G1 előre felvett álló- és mozgókép funkcióval, valamint ellenálló kialakítással rendelkezik. Az előre felvett álló- és mozgóképfelvétel funkció automatikusan rögzít felvételeket az exponáló gomb megnyomása előtt 0, 30 másodperccel, illetve 1, 3 perccel korábban, így biztosítva az aktív sportok legjobb pillanatainak megörökítésének lehetőségét. A gép ütésálló, megfelelt a leejtés teszten, melynek során többször leejtésre került 2,13 méter (7 láb) magasból. Vízálló, IEC/JIS 8-as (IPX8) és 6-os (IPX6) védelmi osztályába sorolt vízállósággal rendelkezik, használható akár három méter (10 láb) vízmélységben 60 percen keresztül. Porálló: IEC/JIS 6-os (IP6X) védelmi osztálynak megfelelő porállóság, és fagyálló, a fényképezőgép akár -10 °C fokon (14 °F) is használható marad. Az EX-G1 kétrétegű konstrukció – a külső váz ütésálló nemesacélból, a belső pedig vízálló polikarbonátból, ütéseket elnyelő üvegszálas megerősítéssel készült. A fejlesztések egyik áldozata azonban a videofelvételi képesség lett, a gép a mára teljesen elavult, legfeljebb 848×480 pixeles (WVGA) felbontásban készít mozgóképes felvételeket.



Az ütésálló és vízálló konstrukció jellemzői:

Külső felépítés

  • A váz külső része az ütések ellen védelmet nyújtó nemesacélból készült
  • Az ütések energiáját elnyelő polikarbonát védőelem található a kioldógomb mellett
  • Ütésálló öntött cink szíjtartó
  • Elforgatható zár a külső memória foglalat fedeléhez
  • Kétféle védőegység az ütések erejének csillapítására

Belső felépítés

  • Vízálló, üvegszállal megerősített polikarbonát belső váz
  • Külső behatások ellen védő, csavarokkal biztosított, zárt konstrukció
  • Vízálló szűrővel ellátott hangszóró és mikrofon

Objektív

  • Műanyag gyűrű az objektív védelmére
  • Vízlepergető és tükröződésmentesítő tulajdonságokkal rendelkező, többrétegű bevonattal ellátott objektívvédő üveg
  • Rezgéscsillapító elasztomer anyagból készült objektív
  • Nagy teljesítményű energiaelnyelő elem az objektív külső behatások elleni védelmére

LCD kijelző

  • A hagyományos termékeknél 1,5× vastagabb akrilból készült elem az LCD kijelző víznyomás- és ütés elleni védelmére
  • Műanyag foglalat az LCD kijelző egységet érő rezgések csillapítására
Kulcsszavak: Casio kamera

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nikon: tükör nélküli videókészítő szett

A Nikon ma bemutatja a videó- és tartalomkészítők számára egyaránt megfelelő első tükör nélküli videókészítő szettjét – a Nikon Z 6 Essential Movie szettet. A készlet biztosítja az igazán lényeges összetevőket a gyors videófelvételhez, és az alapvető eszközöket a kiváló minőségű videók készítéséhez.

2019. szeptember 10. 10:46

A kulcslyuk után itt a mini kulcslyuk

Az informatikai eszközök, a nagyobb felbontású és egyre kisebb kamerák az orvosi technológiák, műtétek, eljárások terén is egyre jelentősebb áttörést eredményeznek: így a sebészet is új korszakba lépett, már Magyarországon is végeznek mini laparoszkópiás műtéteket.

2018. szeptember 13. 11:45

Digitális forradalom zajlik a filmkészítésben

Nem kellenek dollármilliók a jó és sikeres játékfilm készítéséhez, az ötlet, a tartalom sokkal fontosabb, mint a technika - hirdeti Karl Bardosh, azaz Bardos Károly, a digitális újmédia nemzetközi képviselője, a New York-i Egyetem professzora, aki Szekszárdon, a Digi 24 elnevezésű digitális rövidfilmes versenyen adott interjút az MTI-Pressnek.

2011. október 1. 08:43

Videoklippek és szürreális fotók a Szigeten

Igazi cirkusz-kultúrtörténeti gyöngyszem várja az idei Sziget látogatóit. A Cirkusz Galéria egy régi cirkuszi lakókocsi restaurálásának eredménye. A klasszikus cirkuszi külső modern, minimál kortárs művészeti galériát takar, amely a Sziget rendezőinek reménye szerint igazi vizuális találkahely lesz. A galéria megálmodója Matyasi Gábor fotóművész, a fesztivál alatt az ő szürreális fotói, videoklipjei tekinthetők meg a falakon.

2011. július 28. 12:53

Sony SX21E: Kamera vagy távcső?

A nagyteljesítményű, 57x-es optikai zoommal rendelkező új Sony Handycam SX21E-vel akár a teljes képernyőt betöltő közeli felvételek készíthetők kifogástalan képminőségben. S ha ez nem elég, a kibővített zoom 67x-es értékre növelhető látható minőségromlás nélkül.

2011. július 18. 17:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36