McAfee: 2009 a szinten tartás éve volt

Kovács Attila, 2009. december 17. 16:15

December 17-én megtartotta évértékelő sajtótájékoztatóját a Mcafee hazai képviselete. A résztvevőket Tóth Árpád magyarországi képviselő és Barna Tamás technikai vezető tájékoztatta.

Az idei magyarországi fontosabb híreket Tóth Árpád foglalta össze. Amint várható volt, ebben az évben a forgalom szinten tartása volt a célkitűzés, amit – köszönhetően az erősödő utolsó negyedéves rendelésállománynak – sikerült elérni. Tehát panaszra nem volt ok, de az elmúlt évek kétszámjegyű növekedése nem volt elérhető. Jövő évre mérsékelt forgalombővüléssel számol a cég. Igyekeznek az integrált megoldásaikban rejlő előnyök kihasználása lévén bővíteni a piaci lehetőségeinket ügyfeleinknél. Azt tapasztalják, hogy egyre több helyi integrátor ismeri fel, hogy biztonsági szempontok, technológiák kihagyásával nem lehet informatikai rendszereket tervezni, így bővül a partnereink listája is.

Néhány kiemelt esemény


1. 2009 év végével kerül aláírásra a MeH Központosított Szolgáltatási Főigazgatóság (Információtechnológiai beszerzési Főosztály) által kiírt, két évre szóló „IT Biztonságtechnikai megoldások szállítása és kapcsolódó szolgáltatások” eljárás keretszerződése, mely idén először túlmutat a vírusvédelmen, és felöleli a teljes IT biztonsági termékpalettát. A McAfee gyártmánycsalád több mint 10 konzorcium ajánlott megoldásai közt szerepel. Jelenleg 2,5 milliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésre, a központosított közbeszerzési keretszerződések aláírása  december 23-án fog megtörténni a nyertes(ekk)el. Tudvalévő, hogy eddig hivatalosan 10 konzorcium, illetve minősített partnercég szállított McAfee termékeket, ez a szám mostanra megduplázódott.   

2. Immáron ötödik alkalommal állt a McAfee főszponzorként e jelentős iparági összefogással megvalósuló kezdeményezés mögé. A magyar és külföldi McAfee szakértők három előadás keretében ismertették a megoldások előnyeit. A McAfee kiállítási standot is több százan látogatták meg, hogy első kézből informálódjanak a gyártó képviselőitől.

3. A Hacktivity konferenciával kapcsolatban: úttörő jellegű feladatra vállalkozott a McAfee mérnökcsapata a hackerkonferencia keretein belül szervezett "Hack The Vendor”  versenyen. A McAfee behatolás-védelmi rendszere, az előzetes célkitűzéseknek megfelelően, sikeresen méretetett meg.

4. Web 2.0: elindult a web2.0-s veszélyekkel szembeni védekező eszközök piacának felfutása: érezhetően húzóágba kerültek a portfolió elemeinek értékesítésén belül az új termékek. Például az adatvédelem, ill. a Web Gateway (kategória alapú URL filter és webes forgalom viselkedéselemzése).

5. Immár tizedik évfordulóját ünnepli a magyarországi képviselet.

6. Idén Bécs lett a McAfee közép-európai régiójának a központja.

7. 2010-re "egy számjegyű" növekedést vár a magyarországi McAfee képviselet.

Kulcsszavak: McAfee-hu +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14