Kelet-európai bővülést tervez az AAM Informatikai Tanácsadó Zrt.

MTI Sajtóadatbank, 2010. február 11. 09:01

Külföldön további piacszerzésre, Magyarországon viszont inkább visszaesésre számít az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt. - mondta Dobozi Sándor, az AAM Zrt. újonnan kinevezett vezérigazgatója szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Az előzetes becslések szerint tavaly, körülbelül a kétharmadára olvadt a 2008-ban még 4,5 milliárd forintos árbevételt produkáló informatikai szolgáltató cég forgalma. Dobozi Sándor az MTI-nek úgy becsülte, a cég nyereségessége számottevően nem fog változni 2008-hoz képest, amikor a cég 97 millió forintnyi profitot realizált. A vezérigazgató kiemelte, hogy 2010-re stabilitásra számít, mivel a cég 2 milliárd forint értékű új szerződésállományra tett szert az elmúlt néhány hónapban.

 A több mint kétszáz alkalmazottat foglalkoztató, jelenleg tizenegy országban aktív társaság az idén csak a környező országokban és elsősorban a balkáni régióban számít bővülési lehetőségekre.

 A cég legjelentősebb üzletágát, a pénzügyi szektor számára nyújtott informatikai és tanácsadói szolgáltatások teszik ki, ezek az AAM profiljának 38 százalékát adják. A cég egyebek mellett a szervezetfejlesztésben, belső informatikai rendszerek fejlesztésében és ügyféltesztelésben vesz részt - ismertette Dobozi Sándor. A vállalat számára ez tavaly húzóágazatnak számított, Bulgáriában például az OTP Bank helyi leányvállalatának partnereként jelent meg az AAM, ami a további terjeszkedést alapja lehet.

 Az AAM profiljának 37 százalékát alkotó közigazgatási – főként uniós támogatású - informatikai és szervezetfejlesztési projektek keretében a cég Horvátországban nyitott új irodát és Albániában kapott megbízást tavaly, Romániában pedig megőrizte pozícióját. Az AAM elsősorban az uniós csatlakozásra felkészítő projektek, illetve a régió energiapiacának liberalizációja során tehet szert új üzletekre, e téren a magyar illetőség jó ajánlólevél – nyilatkozta az MTI-nek Dobozi Sándor.

 Ugyanakkor Magyarországon nem számít jó eredményekre és nem készül új fejlesztésre a társaság idén. A vezérigazgató szerint csak az év utolsó felében várható némi élénkülés a magyar piacon, mivel a közbeszerzési moratórium addig lefékezi az üzletmenetet.

 Az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt. Új kockázatmenedzsment szolgáltatási üzletágat is indított 2010-ben. A cég egyebek közt az informatikai rendszerek törvényi előírásoknak való megfeleltetését, a hálózati adatbiztonság fenntartását, és a cégen belüli csalások felderítését vállalja. Az üzletágtól Dobozi Sándor 50 millió forintos árbevételt vár idén.
 

Kulcsszavak: AAM +céginfo

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közzétette első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics

Az LG Electronics Inc. (LG) 2024 első negyedévében 21,09 ezer milliárd dél-koreai von konszolidált árbevételt és 1,33 ezer milliárd von működési eredményt ért el. 

2024. április 30. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14