Microsoft videójáték PC-re, Xbox-ra és Windows Phone 7-re

Milkovits Gábor, 2010. március 8. 08:55

A Microsoft a Dubai-i Tech Ed Middle East konferencián egy olyan bemutatót tartott, amelyen ugyanazt a videójátékot játszották Windows 7 PC-n, Xbox 360 játékkonzolon, illetve Windows Phone 7 okostelefonon.

Az Indiana Jones jellegű játékkal a szoftveróriás részéről Eric Rudder demonstrálta a három platform közötti átjárhatóságot. Eleve figyelemreméltó, hogy a Visual Studio által fejlesztett játék képes mindhárom környezetben zavartalanul működni, olyan eltérő kezelőfelületekkel is, mint a PC-klaviatúra, az Xbox-távvezérlő, valamint a prototípus okostelefon érintőképernyője. Ám ezen felül arra is van lehetőség, hogy valaki mindhárom készüléken ugyanazt a játékot játssza, vagyis ha otthoni Xbox konzolján éppen egy ablakon készült kiugrani karakterével, akkor ugyaninnen folytassa a metrón oksotelefonján, majd ugyanígy térjen vissza a megszakított játékba munkahelyi számítógépén is. Az alkalmazásról bemutató videó is készült, amely megtekinthető a http://www.youtube.com/watch?v=LQv_3fwopo8&feature=player_embedded címen.

A Microsoft illetékese arra egyelőre nem tért ki, hogy az ilyen több készüléken futó folyamatos játékhoz milyen technológiát használnak, ha mondjuk egy nem 100 százalékban online alkalmazásról van szó. Egyelőre azt sem lehet tudni, hogy mely játékprogramok működnek majd hasonló módon a jövőben, illetve vannak-e olyan szoftverfejlesztők, akikkel már megállapodást kötött a cég.

 

Kulcsszavak: játék Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50