Tizennégy országban terjeszkedik az iPONT Consulting Kft.

MTI Sajtóadatbank, 2010. március 22. 09:19

Mintegy 3-5 millió eurónyi kockázati tőke bevonására készül a háromdimenziós képernyőkhöz saját fejlesztésű képalkotó szoftvert gyártó, magyar tulajdonú iPONT Consulting Kft. - közölte Korcsok Zoltán ügyvezető az MTI-vel. A cég egyebek között Egyesült Államokból és az Egyesült Arab Emirátusokból kapott megrendelést.

A társaság a 3D-s televíziókat gyártó német Tridelity céggel együttműködve, 3D-s szemüveg nélkül is élvezhető képernyőkhöz készít szoftvereket. Termékeit főként nyilvános helyeken, így repülőtereken, bevásárlóközpontokban elhelyezett kivetítőkben alkalmazzák a megrendelők - számolt be az ügyvezető.

 Korcsok Zoltán elmondta, hogy a cég tavaly 430 millió forint költségvetésű hardverfejlesztési projektet indított, amelyhez uniós forrásokból mintegy 270 millió forintnyi támogatást nyert el. A 3D-s technológiával 2007 óta foglalkozó iPont árbevétele tavaly 220 millió forint volt, míg 2008-ban 248 milliónyi forgalmat ért el. Az ügyvezető azzal indokolta a visszaesést, hogy a vállalat terjeszkedési stádiumban van, így energiáik nagy részét a kutatás-fejlesztés, illetve az üzletszerzés köti le. A mintegy 40 főt foglalkoztató vállalat, cégformáját hamarosan Zrt.-vé kívánja átalakítani és hosszú távon a tőzsdei bevezetést is tervezi.

 Az iPONT kivetítőit New Yorkban a L'Oreal kozmetikai cég használja, nemrég pedig a legnagyobb törökországi mobilszolgáltatótól kapott megrendelést. A cég Magyarországon elsősorban a városmarketingre koncentrálna.
Korcsok Zoltán elmondta, hogy üzleti modelljükben az árbevétel megosztására törekednek, így termékeiket viszonylag olcsón elérhetővé teszik, a forgalom döntő részét pedig a marketing és reklámbevételektől várják. Ennek érdekében üzletfeleiktől garanciát kérnek a reklámok megtérülésére.
 Az egyebek mellett internet alkalmazásokat, és e-business rendszereket is gyártó iPONT Consulting Kft. a közeljövőben egészségügyi projektben is részt vesz - jelezte az ügyvezető.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38