Április 12-én jönnek a Microsoft mobiljai

Milkovits Gábor, 2010. április 6. 09:55

A Cnet értesülése szerint a Microsoft április 12-ére, San Francisco-ba meghirdetett rendezvényén első saját márkajelzésű mobiltelefonjait, a Pure-t és a Turtle-t fogja bemutatni a nagyközönségnek.

A Microsoft egyébként már forgalmaz saját mobilt a Sidekick képében, ezt azonban a Danger nevű cég felvásárlásával örökölte, azaz nem saját fejlesztés, ráadásul a Sharp gyártja. A világhálón napvilágot látott információk szerint a két új mobil közül az egyik a „Turtle” („teknősbéka”) névre hallgat és egy szokatlan, kerekded formájú, kicsúsztatható teljes billentyűzettel felszerelt okostelefon. A másik, Pure („tiszta”) elnevezésű készülék egy már ismerősebb kinézetű, széltében kicsúszó billentyűzettel ellátott modell. Az érintőképernyő természetesen garantált, ezen kívül pedig a hírforrások úgy tudják, hogy a telefonok fő egyedi funkciója az internetes közösségi oldalak és alkalmazások kezelése lesz.
 
A képek és az eddigi információk alapján szinte biztosra vehető, hogy a Microsoft mobilokon egyelőre nem az a Windows Phone 7 operációs rendszer fut majd, amelytől oly sokat vár a szoftvercég. Egyes találgatások szerint a mobilok egy teljesen új, Pink nevű platformot vezetnek majd be a Microsofttól, míg más vélemények alapján csak a kezelőfelület lesz teljesen más, a mélyben azonban mégiscsak a „régi jó” WinMo 6 szoftver fog dolgozni. A dolgok mostani állása szerint az első Windows Phone 7 okostelefonok az év vége felé várhatók.
 

Kulcsszavak: Microsoft mobiltelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50