USB portos lemezjátszó, vízálló MP3 lejátszó a LENCO-tól

Kiss Ádám Zoltán, 2010. június 27. 08:20

A fekete korongok idejében lemezjátszóiról közismert holland LENCO teljesen átformálta kínálatát, de azért a gyökereit sem felejtette el, a multimédiás eszközök sorában egy USB kimenettel rendelkező lemezjátszó is található.

Talán sokan emlékeznek még a LENCO L78 bakelit lemezlejátszóra, de most nem erről a klasszikusról lesz szó. Szemezgetünk egy kicsit a több, mint hatvanéves márka modelljei közül. A gyár már a disco hajnalán ontotta a fekete korongokat megszólaltató lejátszóit, jó eséllyel apukáink, anyukáink is erre ropták anno. Ma már a bakelitek inkább a gyűjtőknek valók, furcsa lenne reggel a metrón nyakukban ilyen lejátszót hordó fiatalokat látni. Ma már a digitális zenéé és képé a terep, így a LENCO is errefelé vette az irányt, szinte a teljes palettát lefedő kínálatuk van a hordozható DVD lejátszótól az LCD televíziókig sok minden.
 
DC-521 5MP vízálló digitális fényképezőgép
 

Kezdjük egy fényképezőgéppel: a cseppálló, így nyaraláshoz és szabadtéri programokhoz – ezt a nyár bizonyítja a sok-sok esővel – ideális megoldással. A hobbifotózáshoz még éppen megfelelő 5 Mpixeles CMOS érzékelő interpolarizációval 12 Mpixeles kép elkészítésére is alkalmas. A 8-szoros optikai zoom-mal széles tartományt élesen befoghatunk (F=2.8, f=8.5 mm) akár tájképről, akár közeli tárgyakról legyen szó. A 2,4 colos színes LCD képernyőn visszanézhetjük az elkészült fotót vagy a QVGA (30 fps)minőségű videót is. A kéz remegését az Anti-shake technológia korrigálja. A fényképezőgép két darab AAA elemmel működik és 8 GB-ig micro SD kártyával bővíthető.
 
Xemio 360 Vízálló MP3 lejátszó 4 GB
 
Mint sajnos tudjuk, a vízállóság ebben az évben kötelező tulajdonság, a Lenco cseppálló MP3 lejátszója pedig nemcsak e szélsőséges, csapadékos időjárásban jön jól, hanem sportolás, például futás vagy túrázás közben is. Az izzadtság vagy egy frissítő arcmosás közben szétfröccsenő víz nem barátja a szokásos mp3 lejátszóknak. A LENCO Xemio 360 ennél azonban többre is képes, még úszás közben sem ázik el, 3 méter mélységig nem engedi magába a nedvességet. Az újratölthető Li-ion akkumulátorai hat órás folyamatos üzemre is képesek. Folyamatos vagy véletlen szerű számlejátszást tudunk választani rajtuk. A hozzá kapott fülhallgatók is bírják, ha úszni megyünk velük.
 
 LENCO 7” monitor dvd játszóval
 
Mint említettük, hogy a Lenco az idők során a képmegjelenítőkkel is bővítette kínálatát. Az autóval megtett hosszú utazások során a gyerekeket legjobban talán mesefilmekkel lehet lekötni. Nézzünk talán nem kizárólag a kicsiket érdeklő két változatot a kínálatból. A LENCO MES-202 kijelzői 16:9 képarányúak, felbontásuk 480x234 pixel. A DVD lejátszó DVD, MPEG4, CD, MP3, WMA, Kodak Picture CD megnézésére alkalmas, a felhasználó barát, egyszerű menüje az alapfunkciókat (előre-, visszatekerés, lassítás, stb.) tudja, melyet a távirányítóval akár a hátsó, akár az első ülésről vezérelhetjük. Három fejhallgató csatlakoztatható hozzá, vagy ha nem zavarja a sofőrt, akkor hallgathatjuk a kijelzőkbe épített sztereó 2 Wattos hangszórókat is. A LENCO MES-230-as többlet tudása a felismert formátumokban (VCD,SVCD,MP3,MPEG-4) és a Dolby (AC-3) dekóderben, valamint a beépített, újratölthető akkumulátorban rejlik. A LENCO termékeihez két év, szakszervizben érvényesíthető garancia tartozik.
 

Kulcsszavak: Lenco zene mp3 kamera

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG OLED evo televíziók már a negyedik egymást követő évben kapják meg a környezetbarát minősítést

Az LG 2024-es OLED evo televíziói megkapták a Carbon Trust*  szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséről**  és szén-dioxid méréséről***  szóló tanúsítványait, valamint a Société Générale de Surveillance (SGS) környezetvédelmi védjegyét****, amellyel az LG folyamatos ESG-kezdeményezéseit immár negyedik egymást követő évben ismerték el. Az LG legújabb OLED tévéi továbbá kiérdemelték az Intertek újrahasznosítási tanúsítványát*****, amely immár második éve bizonyítja ezen a téren is az LG környezetvédelmi felelősségvállalását.

2024. április 25. 14:53

A Samsung legújabb képernyői az AI TV-k új korszakát hozzák el

A Samsung az Unbox & Discover eseményen mutatta be 2024-es Neo QLED 8K és 4K, valamint OLED televíziókból és hangprojektorokból álló portfólióját. A világ egyik élvonalbeli televíziógyártójaként elismert Samsung idén bevezetett készülékei olyan hatékony, mesterségesintelligencia (AI)-alapú funkciókkal rendelkeznek, amelyek minőségibb otthoni szórakozást kínálhatnak.

2024. április 25. 11:38

Bridgestone abroncsokon gurul a Maserati első teljesen elektromos SUV-ja

A prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások terén világszinten vezető Bridgestone-t választotta a Maserati, hogy egyedi 20"-os gumiabroncsokat fejlesszen első teljesen elektromos SUV-ja, a Maserati Grecale Folgore számára.

2024. április 24. 18:12

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50