Újgenerációs hálózati médialejátszó

Kiss Ádám Zoltán, 2010. szeptember 19. 20:45

A BluPanther Syvio-200A névre hallgató eszköz teljes HD (1080p - a pontosság kedvéért) minőséget képes produkálni, Ethernet hálózatba köthető, és kiegészíthető merevlemezzel, valamint WLAN adapterrel is.

A Sigma Designs SMP8635 chip-készletes alapgép igényeink szerint bővíthető. Ha a vezeték nélküli elérés fontos, akkor WLAN adapterrel vagy valamilyen merevlemezzel. A merevlemezt a gyorsaság miatt érdemes lehet beépíteni, ekkor egy SATA egységre lesz szükségünk, de ha hordozható házban lakó példányunk van, akkor az USB csatlakozón keresztül köthetünk barátságot közte és a lejátszó között. A gyári honlap nem írja, de valószínű, hogy nemcsak winchestert, hanem pendrive-ot is kezel az USB host. Hátul a készülék sokféle csatlakozást kínál: HDMI 1.3a, S-Video, kompozit és komponens videókimenetek mellett sztereó analóg és optikai, valamint koax digitális hang csatlakozók is vannak a hátlapján.

A hálózati kapcsolatok terén a következő lehetőségeink vannak: TCP/UDP, DHCP, FTP/TFTP, SMB, NFS, HTML. Nyilván ez a legnagyszerűbb lehetőség egy médialejátszónál, ha már merevlemezt is tettünk bele. A nagy állományok másolásához utálatos dolog lenne mindig a PC-hez vagy laptophoz rohangálni vele, az USB pedig egy örökkévalóságnak tűnik akár már 50-60 GB átemelésekor is. Tehát hálóba kötve minden ott marad, ahol a helye van, a készüléket a csoport összes tagja elérheti, másolhat rá és róla azt, amit csak akar. A neten megosztva a BluePanther-t haza sem kell ugranunk egy jó filmért. Amennyiben megvesszük, ezeket találjuk majd a  dobozban, természetesen a médialejátszón kívül: távirányító + 2 db AAA elem, hálózati tápegység (DC 12 V / 3 A), 2 db merevlemez rögzítő adapter, 8 db csavar, HDMI kábel, magyar kézikönyv. A forgalmazó 12 hónap szakszervizes garanciát ad a termékhez.

A támogatott video formátumok:
DIVX, XVID, VC-1, TP, TS, WMV, WMV9, MPG, DAT, M2TS, VOB, AVI, MOV, MP4, MKV

A támogatott audio formátumok:
MPEG, AUDIO PLAYER1&2, WMA, OGG, AAC, AC-3, DTS, FLAC, WAV

A támogatott kép formátumok:
JPEG, GIF, Bitmap, PNG
 

Kulcsszavak: médialejátszó

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Három hónapig díjmentesen használhatják az Apple Music alkalmazást az LG okostévék tulajdonosai

Izgalmas újdonságot mutat be okostévéin a zenestreaminget kedvelő felhasználók számára az LG Electronics (LG). A gyártó OLED modelljei és Dolby Atmos funkcióval*  ellátott QNED készülékei az első olyan okostelevíziók, amelyek támogatják az Apple Music Dolby Atmos-szal kiegészített térhatású hangzását (Spatial Audio with Dolby Atmos). A Magyarországon is e héttől elérhető, úttörő technológia lenyűgöző zenei élménnyel, a hangzásminőség új szintjével kecsegteti a hallgatókat.

2024. május 7. 19:26

A világ tíz legnagyobb e-jármű-gyártója a Continental gumiabroncsaira támaszkodott 2023-ban

A Continental a tavalyi évben először szállított gumiabroncsokat a világ tíz legnagyobb volumenű, teljesen elektromos járműveket gyártó vállalatának. Az előző évben ez a szám tízből kilenc volt. Az ázsiai-csendes-óceáni térségben (APAC) a prémium gumiabroncsgyártó első ízben látja el az első öt legnagyobb volumenű elektromos járműgyártót elsőszerelésű autógumikkal. Európában, a Közel-Keleten és Afrikában (EMEA), valamint az amerikai kontinensen a vállalat emellett meg tudta tartani erős pozícióját: az öt legnagyobb volumenű gyártó továbbra is a Continental abroncsokban bízik.

2024. május 7. 11:55

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Nagy hatótáv, nagy lehetőségek

A GreenGo, Budapest máig egyetlen teljesen elektromos autómegosztója olyan, nagy hatótávú autókkal bővítette flottáját, amik még egy lépéssel közelebb visznek ahhoz, hogy búcsút mondhassunk a saját autónak.

2024. május 1. 12:03

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36