Mobil pénztárca és korlátlan adatroaming a Deutsche Telekomtól

MTI Sajtóadatbank, 2011. február 16. 08:19

Új, rádiókapcsolaton működő mobil fizetési rendszeren alapuló (NFC) mobil pénztárcát, s korlátlan, fix árú adatroaming csomagot vezet be a Deutsche Telekom.

Edward R. Kozel, a Deutsche Telekom technológiai és fejlesztési vezérigazgató-helyettese kedden Barcelonában, a Mobil World Congressen sajtótájékoztatón elmondta, a korlátlan roamingcsomag 14,95 euró, mintegy 4.000 forint lesz hetente. A csomag március 1-től Németországban, majd július 1-től minden olyan országban megvásárolható lesz, ahol a T-Mobile szolgáltat. Ez a roaming csomag minden uniós országban használható lesz.

Az NFC (Nearfield Communication) egy rövid hatótávolságú, érintés nélkül használható, rádiójelekkel működő kommunikációs kapcsolat. A rendszert a mobilkészülékbe telepíti a gyártó, s jól alkalmazható fizetésre, jegyvásárlásra, minden olyan területen, ahol
kis összegű, 20-30 dollárnak megfelelő fizetésről van szó. Az értékhatár az operátortól, a mobilszolgáltatótól függ.

Amikor például a felhasználó átmegy a pénztáron a mobilkészülékkel automatikusan fizet a rádiókapcsolaton keresztül.

A magyar piacon várhatóan a jövő év elején vezetik be az NFC-t, de a szolgáltatás fejlesztése még az idén elindul. A bevezetés ideje attól is függ, hogy mikor lesznek nagy mennyiségben NFC-képes mobilok a piacon. A DT az NFC-n keresztül működő mobil pénztárcát az idén először az Egyesül Államokban vezeti be, de 2011-ben elérhető lesz Németországban és Lengyelországban is.

Az idei kiállításon több újdonságot is bemutattak, így például a három dimenziós mobiltelefont, s azt, hogy miképpen alkalmazható a mobiltelefon egy ház távolról történő irányítására a gép-gép közötti kommunikáció segítségével. A kiállításon nagyon sok tablet PC-t, tábla gépet is bemutattak.

Több gyártó már vasárnap előrukkolt újdonságaival, a Sony Ericsson például egy játékra optimalizált mobillal, az LG pedig elhozta a világ első 3D okostelefonját, amit szemüveg nélkül lehet használni.

A világ legnagyobb gyártója, a Nokia az idén sem állít ki, a Windows operációs rendszer készülékein való alkalmazását már pénteken bejelentette Londonban. Vasárnap Barcelonában, a kiállítás nulladik napján a cég azt is közölte, hogy az első Windows-alapú készülékek nagy valószínűséggel jövőre kerülnek piacra.

A csütörtökig tartó kiállításon a készülékgyártók többfunkciós, az eddigieknél nagyobb érintőképernyős mobilokat és okostelefonokat mutatnak be, míg a szolgáltatók továbbra is a széles sávú, ám egyre gyorsabb internet-, illetve a korábbiaknál nagyobb élményt nyújtó szolgáltatásokkal jelennek meg. A eseményen több mint 1.300 kiállító vesz részt, s a rendezők mintegy 50 ezer látogatóra számítanak.

A kiállításon magyar cégek is bemutatkoznak, a FlexiTon, az ITware, a BHE Bonn Hungary és a 3G Multimedia közösen jelennek meg újdonságaikkal a kiállításon.

Az ITware Kft. a közösségi mobiltelevíziós platformját, a FlexiTon Kft. egy mobilhálózati kapacitást optimalizáló, a 3G Multimédia Kft. egy mobil zenehallgatást támogató megoldást mutat be. A BHE Bonn Hungary Kft. egy, már a negyedik generációs (LTE) hálózatokon is használható helymeghatározó radarberendezéssel jelenik meg Barcelonában.

A GPS City Guide Kft. a Pocket Guide elnevezésű mobil turisztikai alkalmazását mutatja be, ami úgy vezet végig egy-egy városon, mint egy idegenvezető, s a mobilon menet közben rögzíthetők az élmények feljegyzések, képek és videó filmek formájában. Az alkalmazás az iPhone-on és a Nokia okostelefonjain már működik, de áprilistól egy harmadik platformon, az Androidos operációs rendszer alatt is használható lesz.

A kiállításon a világ legbefolyásosabb mobilszolgáltatói és beszállítói mellett megjelennek az élenjáró szórakoztatóipari, média és internetes cégek is.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50