Gyors memóriakártyák a Panasonictól

Kiss Ádám Zoltán, 2011. február 25. 11:50

Amellett, hogy minden körülmények között használhatók (víz-, rázkódás-, mágnes-, röntgensugárzás- és hőállók, sőt a hirtelen áramkimaradás ellen is védve vannak) az új Panasonic memóriakártyák, rendkívül gyorsak is, ami például full HD videó-felvételeknél ma már alapkövetelmény. A Class 10 UHS-I (Ultra High Speed) Gold kártyák maximális olvasási sebességét 90 MB/s-ra növelték 22 MB/s-ról, ami a korábbi SDW modellek sebessége volt. Új SDHC UHS-I (Ultra High Speed) 95 MB/s és 80 MB/s olvasási- és írási sebességű memóriakártyák is érkeznek.

 

Class 10-es sebességszabványával, az új Gold sorozat ideális Full HD felvételek készítésére, és a felvétel gyorsan feltölthető számítógépre a 90 MB/s-os maximális olvasási sebességnek köszönhetően. A korábbi SDW sorozattal összehasonlítva, az új Gold sorozat körülbelül 4-szer gyorsabban továbbítja az adatokat, ami lehetővé teszi, hogy a felhasználó azonnal feltöltse a tartalmakat a számítógépre szerkesztés vagy archiválás céljából. Az új kártyák megbízhatóak és tartósak. Szuper Intelligens Vezérlő (SICS) áramkimaradás védelemmel vannak ellátva, ami megóvja az adatokat a hirtelen feszültségkiesésektől, a frissítés funkció az archiválási élettartam 10-szeresére növeléséhez járul hozzá, és van Smart Data Writing funkció is, ami az intenzív írás okozta hibalehetőséget minimalizálja. Ezeket a kártyákat “Proof 5” tulajdonsággal is szállítják (víz-, rázkódás-, mágnes-, röntgensugárzás- és hőálló), hogy a vásárlók szélsőséges körülmények között is használhassák őket. A 2012-es Nyári Olimpiai Játékok tiszteletére az új Gold kártyák 4 GB, 8 GB, 16 GB és 32 GB kapacitással kaphatók lesznek Olimpia kivitelben is. A nagy kapacitású modelleket rövid 3D tartalmakkal forgalmazzák, amelyeket a gyártás során a kártyára rögzítenek. A rögzített tartalom törölhető vagy felülírható, így a felhasználó a kártya teljes kapacitását használhatja. Az olimpia tiszteletére tervezett modellek 2011 második negyedévétől vásárolhatók meg.

 

Az új SDHC UHS-I (Ultra High Speed) 95 MB/s és 80 MB/s olvasási- és írási sebességű memóriakártyákat 2011 áprilisában mutatják be 8 GB, 16 GB, és 32 GB tárolókapacitással. A legmagasabb, akár 80 MB/s írási sebességre is képes új kártyák ideálisak a nagy sebességű, HD minőségű sorozatfelvételek készítésére digitális SLR kamerákban. Ha az új SDHC UHS-I memóriakártyákat UHS-I támogatású digitális fényképezőgéppel használjuk, az egymást követő felvételek száma kétszer akkora is lehet, mint a jelenlegi Gold modellek esetében. A kártyák gyors adatátvitelt tesznek lehetővé számítógépre, és körülbelül 4-szer akkora sebességgel továbbítják az adatokat, mint a jelenlegi Gold SDW sorozat. Az új kártyák megbízhatósága és tartóssága átlagon felüli. Ezekről is elmondhatjuk mindazt, amit a Gold kártyákról: van „Szuper Intelligens Vezérlő”, frissítés funkció, "Smart Data Writing" és  “Proof 5”.

Kulcsszavak: Panasonic memóriakártya

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Szemben a sztereotípiákkal: a nők, a tudomány jövőjének alakítói

Április negyedik csütörtökén az infokommunikációs szektor női szereplői előtt tisztelgünk. Az immár 15. éve ünnepelt Lányok az információ- és kommunikációtechnológiában (Girls in ICT) nemzetközi napja arra biztatja a fiatal lányokat, hogy merjenek nagyot álmodni és bátran helyezkedjenek el STEM*  vagy IKT**  szakmában. Idén a női vezetők és elengedhetetlen mentori szerepük kerül középpontba a világnapon, amely a Megoldások a holnapért résztvevőit is megihlette.

2024. április 27. 17:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50