Egyedülálló hazai fejlesztések az InnoMax Díjon

forrás Prim Online, 2011. március 3. 11:58

Az InnoMax Díj és InnoApps pályázat eredményének kihirdetésére és a díjak átadására az InnoMax Gálán került sor március 2-án, a Művészetek Palotájában. A legjobb pályamunkákért járó díjakat Orosz Györgyi (FN.hu), dr. Kürti Sándor (KÜRT Zrt.), Sugár Mihály (BellResearch), Sarkadi Katalin (Invitel Zrt.) és Zsembery György (Invitel Zrt.) adták át a nyerteseknek. Az Invitel nevével fémjelzett innovációs seregszemlén több tucat hazai kis- és középvállalkozás, egyetemi és főiskolai hallgató mérettette meg a tavalyi évben megvalósított fejlesztési terveit.

„Az innováció a bátorságról is szól. Járt utat járatlanra cserélni – ez az igazi üzleti bátorság. Vannak olyanok, akik ezt komolyan veszik, tőlük megy előbbre a világ, ők a fejlődés, a modernizáció motorjai. Például mindazok a cégek, akik pályáztak az InnoMax Díjra. Az üzleti innováció attitűd, ami nem cégméret vagy bevétel, hanem elsősorban személyiség kérdése. Az Invitel minden évben szeretné az InnoMax Díjjal támogatni azokat a vállalatokat, akik nemzetközi viszonylatban is képesek lehetnek megmutatni: az innováció Magyarországon is komolyan jelen van” – mondta Zsembery György, az Invitel üzleti működéséért felelős vezérigazgató-helyettese, az InnoMax pályázat zsűrijének elnöke.

Közel 60 pályázat
A két pályázatra összesen közel 60 különböző témájú pályamű érkezett. Az idei év leginnovatívabbnak ítélt InnoMax pályázatai: térkép alapú internetes kereső motor (GISDATA Kft.), közjegyzői hitelesítésre is alkalmas online távkonferencia (hiteles elektronikus taggyűlés) alkalmazás (NetLock Kft.) valamint bérelhető, így kevésbé tőkeerős kkv-k számára is hozzáférhető humánerőforrás és vállalatirányítási menedzsment megoldásokat biztosító üzleti szoftverek (NEXON Kft.). Az InnoApps Díj „Ne szórakozz!” kategóriájában a Car GPS elnevezésű iPhone alkalmazás nyerte el leginkább a zsűri tetszését, amely segít megtalálni például a leparkolt autónkat, vagy egyéb számunkra fontos és előzetesen bejelölt helyeket. A Szórakozz! kategória internetes szavazása a díjátadón zárult le, itt derült fény a nyertes kilétére, aki Kátai Imre József, a CoverWall nevű alkalmazással. (Az InnoApps pályázatok több héten keresztül még megtekinthetőek az Invitel Facebook oldalán.)

InnoMax Gála: Innovátorok fóruma
A Gála nem pusztán egy protokoll esemény, hanem hasznos tapasztalat-csere lehetőség is. A hazai innovátorok, a neves szakmai zsűri és a sajtó képviselőinek klubszerű összehozása évről-évre. Az idei esemény mozgatórugója szintén az újítás, a megvalósított ötlet, a modernizáció és az üzleti maximalizmus volt, amely a rendezvény külső jegyeiben is megmutatkozott: hátterében 8 méter széles, 3,6 méter magas óriás ledfal, különböző kivetítők, egyedi design elemek, de a Különvélemény című filmből ismert holotouch presenterrel is találkozhattunk.

A DÍJAZOTTAK

Az Invitel InnoMax 2010 Díj nyertesei

5-19 fős vállalkozások kategória nyertese:
GISDATA Műszaki Fejlesztő és Kereskedelmi Kft. (ESRI Magyarország Kft.)
Fejlesztés: GISearch: térkép-alapú keresőmotor

5-19 fős vállalkozások kategória különdíjasa
MG Park
Fejlesztés: Online kertészeti szaktanácsadás bevezetése
A különdíjas vállalkozás a KÜRT Zrt. egy éves adatmentés rendelkezésre állását nyerte el, így az egy éven belül bekövetkező esetleges vállalati adatvesztéseik esetén díjmentesen számíthatnak a KÜRT segítségére.

20-69 fős vállalkozások kategória nyertese:
NetLock Kft.
Fejlesztés: hiteles elektronikus taggyűlés

70-250 fős vállalkozások kategória nyertese:
NEXON Kft.
Fejlesztés: költséghatékony komplex humán erőforrás menedzsment és vállalatirányítási megoldás

Az Invitel InnoMax Díj és a díjjal járó médiaszereplések mellett a GISDATA Műszaki Fejlesztő és Kereskedelmi Kft. (ESRI Magyarország Kft.) 300 ezer forint értékű, az NetLock Kft. 500 ezer forint, az Nexon Kft. pedig 1 millió forint értékű új telekommunikációs szolgáltatást nyert az Inviteltől.

Az Invitel InnoApps 2010 Díj nyertesei


Ne szórakozz! kategória – A zsűri döntése alapján
Huszár Csaba (Budapesti Műszaki Egyetem hallgatója)
A benyújtott pályázat címe: Car GPS alkalmazás

Szórakozz! kategória –  A kategória nyertesének kiléte a díjátadón derült ki a Facebook közönség szavazás alapján.
Kátai Imre József (Budapesti Műszaki Egyetem hallgatója)
A benyújtott pályázat címe: CoverWall alkalmazás

Az Invitel InnoApps Díj nyertesei 200 ezer forintot és egy 1 éves Net&Go előfizetést nyertek az Inviteltől.

Az InnoMax Díjról

Az Invitel InnoMax Díjra 2010. december 1. és 2011. január 31. között lehetett nevezni, a legjobb pályamunkák kiválasztásában pedig neves szakmai zsűri működött közre: Krisán László (KA-VOSZ Zrt., vezérigazgató), dr. Kürti Sándor (Kürt Zrt., elnök), Orosz Györgyi (FN.hu, főszerkesztő), Sugár Mihály (BellResearch, vezető tanácsadó) és Zsembery György (Invitel, üzleti működésért felelős vezérigazgató-helyettes). Az InnoMax pályázatra három kategóriában (I. kategória: 5-19 fős vállalatok, II. kategória: 20-69 fős vállalatok, III. kategória: 70- 250 fős vállalatok) jelentkezhettek azok a cégek, amelyek 2009. január 1. és 2011. január 31. között az Invitel üzleti infokommunikációs megoldásaira támaszkodva, azokat innovatív módon felhasználva értek el üzleti sikereket. Az InnoApps versenyben pedig két kategóriában osztottak díjat: az üzlethez, munkához kötődő „komolyabb” témájú fejlesztésekkel a „Ne szórakozz!” kategóriában, a „könnyedebb” hangvételű fejlesztésekkel pedig a „Szórakozz!” kategóriában lehetett pályázni. A „Szórakozz!” kategóriában érkezett pályázatokra az Invitel Facebook oldalán szavazhattunk, a „Ne szórakozz!” kategóriában pedig a szakmai zsűri választott nyertest. Az InnoMax és InnoApps pályázatról további információ a www.invitel.hu/innomax és a www.invitel.hu/innoapps címen érhető el.
 

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50