Új Canon tudományos számológép és emulátor szoftver

forrás Prim Online, 2011. július 2. 10:26

A Canon bemutatta az F-718SGA Emulator szoftvert, valamint az F-715SG számológépet. Az F-718SGA Emulator a vállalat első olyan szoftveralapú terméke, amely a Canon tudományos számológépeinek funkcionalitását egy számítógép képernyőjén biztosítja. Az osztálytermi és előadótermi használatra fejlesztett F-718SGA Emulator segítségével a tanárok egy fontos
vizuális segédeszközhöz jutnak a matematikaórákon.

Az F-718SGA Emulator intuitív és egyszerűen használható szolgáltatásai rugalmasságot és a képernyőn megjelenő tartalom egyszerű vezérlését biztosítják az oktatók számára. A Canon F-718SGA tudományos számológép fizikai jellemzőit utánzó szoftverrel a tanárok interaktív módon mutathatják be az összetett számításokat, akár nagy hallgatóságnak is. A szoftver így ideális megoldás olyan tanárok számára, akik egy adott számításról lépésről lépésre haladó útmutatót szeretnének készíteni.

Az összetettebb számításokhoz az oktatók felhasználhatják a független képernyő-nagyítási funkciót, amely a tudományos számológép LCD kijelzőjének nagyobb verzióját indítja el, így megkönnyíti a hosszabb matematikai egyenletek bemutatását és magyarázatát. Az F-718SGA Emulator kialakítása teljesen rugalmas, és problémamentesen, bármilyen osztálytermi számítógépen közvetlenül egy CD-ROM-ról futtatható.

Az F-715SG ideális megoldás az összetett egyenletekkel dolgozó diákok számára. A háromféle – fehér/kék, fehér/magenta és fekete – színkombinációnak köszönhetően minden diák kiválaszthatja az ízlésének és személyiségének megfelelő modellt. A számológép nagyméretű LCD kijelzőjén egyszerre kétsornyi tartalom is megjeleníthető, amely megkönnyíti a hosszabb számításokat. A 250 beépített függvény és szolgáltatás közé tartozik az akár 17 különböző numerikus eredmény rögzítésére, tárolására és előhívására alkalmas memória. A család többi modelljéhez hasonlóan az F-715SG számológép is részben újrahasznosított Canon anyagokból készül. Minden modell esetén a kemény tokot, illetve egyes modellek esetében3 a tok alsó részét is Canon újrahasznosított műanyagból gyártják. A napelemnek és a cserélhető elemnek köszönhetően garantált az egész napos működés, az új, alacsony elemtöltöttségre figyelmeztető jelzéssel pedig a felhasználók könnyedén nyomon követhetik az áramellátás szintjét.

Kulcsszavak: Canon oktatás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50