A számokban is tükröződni fog a Synergon átalakításának eredménye

MTI Sajtóadatbank, 2011. december 2. 09:01

Bár a piac ítélete szerint a Synergon Informatika Nyrt. kicsit későn kezdte meg az átalakítást, a májusban elkezdett munka, s az ősszel elindított költségracionalizálás már hoz eredményeket, amelyek a cég reményei szerint a következő negyedévek számaiban is láthatók lesznek - mondta Jutasi Zoltán, a Synergon Informatikai Nyrt. vezérigazgatója a csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

    Hozzátette, hisznek abban, hogy a legnehezebb időszakban is lehet eredményeket elérni egy olyan társaságnál, amelynek sokkal jobbak a pozíciói, mint versenytársaké.
    Kifejtette, a Synergonnak, illetve a csoportnak 10 milliárd forint feletti a megrendelés állománya, ami piacon jónak számít.
    Úgy vélte, ami a Synergonnak az értéke, az a problémája is, azaz a múltja. Több irányba is megpróbált terjeszkedni, de tovább nem lehet kísérletezni, s csak olyan üzletekkel  foglalkozhat, amelyek stabil pénzügyi alapokat nyújtanak. A cég továbbiakban azokra a tevékenységekre koncentrál, amelyekben jobb mint a versenytársai, s ezeket a szolgáltatásokat külföldön is el tudja adni: a társaság szolgáltatáscsomagokban gondolkodik, teljes informatikai megoldásokban. A cég a jövőben nagy hangsúlyt fektet a cloud computing alapú, távoli szerver elérést lehetővé tevő felhő szolgáltatásokra.
    A Synergon például nem akar már önállóan fellépni a piacon vállalatirányítási, kórházi, illetve iratkezelői rendszerek szállítójaként, s inkább hálózatüzemeltetéssel, egyedi megoldásokkal foglalkozik majd.


    Jeszenszky Zoltán, az igazgatóság elnöke elmondta, hogy a Synergon csoport két-három éven belül 30 milliárd forint körüli forgalmat tervez elérni.
    A vezérigazgató elmondta, a csoport külföld felé is nyitni akar, elképzelhető leányvállalatok alapítása, illetve cégek megvásárlása is.
    A Synergon 10 százalékosnál nagyobb létszámleépítést hajtott végre,  drasztikusan csökkentette autóflottáját, s a cég új, olcsóbb irodába költözött. A folyamat még nem zárult le, ezért számszerűsíteni az év végén, a jövő év elején lehet a megtakarításokat.


    A Synergon a harmadik negyedévben 129,3 millió forint konszolidált adózás utáni veszteséget könyvelt el, így az év első kilenc hónapjának vesztesége 967,2 millió forintra nőtt, míg az előző év három negyedéves vesztesége 430,4 millió forint volt. A nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) alapján készült jelentése szerint a harmadik negyedévi árbevétel 4,8 milliárd forint volt, ami 51 százalékkal több a tavalyi azonos időszakinál. Az idei első kilenc hónap árbevétele 12,8 milliárd forintot tett ki, ez 13 százalékkal magasabb a bázisnál.

Kulcsszavak: +céginfo Synergon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50