Észrevétlen biztonság

forrás Prim Online, 2012. február 16. 14:17

Újabb kitüntető címmel gyarapította nagyszámú szakmai elismeréseinek számát az ESET, miközben a cég HR fronton is erősített: egy nemzetközileg elismert szaktekintély, a holland vírusszakértő Righard J. Zwienenberg csatlakozott az ESET kutatócsapatához.

Az IT biztonság és az antivírus kutatás témakörében piacvezető független nemzetközi intézmény, az AV-TEST Institute az ESET Smart Security 5 termékének ítélte a “2011 Best Usability” kitüntetést. 

 

A hamis riasztások rendkívül ritka előfordulása és az alacsony erőforrásigény (vagyis a számítógép teljesítményére gyakorolt csekély befolyás) volt az a két fő szempont, ami alapján a hasonló IT-biztonsági szoftverek közül az ESET Smart Security 5 bizonyult a legjobban használhatónak. Ez a szoftver az, amely gyakorlatilag észrevétlenül nyújt maximális védelmet.

 

Az általunk tesztelt szoftverek közül egyetlen más – otthoni felhasználóknak szánt – termék sem közelítette meg az ESET Smart Security 5 rendkívül magas használhatósági indexét – kommentálta az értékelést Andreas Marx, az AV-TEST igazgatója.

 

A felhasználók minél kisebb mértékű zavarását, s a rendszer teljesítményére gyakorolt rendkívül csekély hatást elismerő díjat érdemes párhuzamba állítani a Virus Bulletin “VB100”-as kitüntetéseivel, amely címből az ESET nemrégiben immár a 71-ediket kapta meg. Mindkét elismerés azt igazolja, hogy a termék valamennyi vírust felismeri, vagyis amellett, hogy vetélytársainál kényelmesebben használható, egyben a legnagyobb biztonságot is nyújtja. A világcsúcsnak számító VB100-as díjsorozat mellett rengeteg egyéb elismerés értékeli még kimagaslónak a sebességet és az antivírus szoftver egyéb fontos jellemzőit, így például a “2011 Top Rated Product”, a “Best Overall Speed 2011”, és szám szerint hat “Advanced+” minősítés az Antivírus összehasonlító tesztekben. Ezt a komplex sikersorozatot értékelte Richard Marko, az ESET vezérigazgatója az AV-TEST díjának átvételekor, amikor ezt mondta: - Az ESET missziójának tekinti, hogy olyan szupererős védelmet nyújtó terméket fejlesszen, amely egyúttal – csekély terhelése révén - szinte észrevehetetlen a felhasználó számára. Ez a mostani kitüntetés csak tovább erősíti ezt az elkötelezettségünket.

 

Az ESET jövőbeli sikereinek további garanciája, hogy a cég újabb szakmai nagyágyúval erősödött: Righard J. Zwienenberg, az ismert holland antivírus-szakértő "Senior Research Fellow"-ként csatlakozott az ESET csapatához. Zwienenberg - aki 1988 óta foglalkozik a vírusokkal és ellenszereikkel, s kutatásai az utóbbi években már általánosabb biztonsági kérdésekre és a kriptológiára is kiterjednek - más vezető kutatókkal együtt vesz részt a további fejlesztésekben részben otthonában, Hollandiában, részben pedig az ESET központjában, Pozsonyban.

 

Bővebb információ az ESET termékeiről és az elismerésekről: http://www.ESET.com címen, valamint a magyarországi forgalmazó honlapján: http://www.sicontact.hu

 

Kulcsszavak: biztonság Eset díj

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

A mesterséges intelligencia már érzékelhetően jelentős hatással bír az IT munkaerőpiacra is, így számos változást hozhat magával az idei évben. Bizonyos munkakörök továbbra is keresettek maradnak, összességében azonban csökkenő tendencia figyelhető meg az IT szakemberek foglalkoztatása iránt - a költségcsökkentés és az AI megjelenése átrendeződést hozhat a piacon.

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

A No Fluff Jobs nemzetközi állásportál immár negyedik alkalommal elemzi a magyar, a lengyel, a cseh, a holland és az ukrán technológiai szektorban dolgozó nők fizetését, szakterületeit és készségeit, ám ezúttal más megközelítésből vizsgálta e témát. Elsősorban azt mérte fel, mikor kezdődött a nők érdeklődése e terület iránt, és kaptak-e támogatást céljaik megvalósításához. Az elemzés kitér a nemek közötti megkülönböztetésekre és egyenlőtlenségekre is.

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

Dömping árakkal, a hirdetési felületek leuralásával, tömegesen lehetetlenítheti el a hazai webáruházak működését a kínai e-kereskedő platform, a Temu. A csata még nem dőlt el, sürgős cselekvésre van szükség, különben megsínyli a hazai e-kereskedelmi piac jelentős része – figyelmeztet Szabó László a Growww Digital digitális marketing szakértője.

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50