Szoftverfejlesztési projekt zárul Szegeden

MTI Sajtóadatbank, 2012. szeptember 7. 07:05

Végéhez ért az InfoPólus 2009 Kft. mintegy 1,7 milliárd forint költségvetésű szoftver kutatás-fejlesztési projektje - jelentették be a Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszter szegedi záró konferenciáján a résztvevő tagok csütörtökön.

A hároméves, uniós támogatású projekt célja, az volt, hogy az egyes tagok meglévő szoftver- és rendszerminőséggel kapcsolatos kompetenciáit felhasználva, közös együttműködés keretében versenyképes termékekből és szolgáltatásokból álló egységes, hazai szinten piacvezető, és nemzetközi piacokon is sikereket elérő szoftver-minőségbiztosítási platformot hozzanak létre.

A projektben a cégek együttműködtek a Szegedi Tudományegyetem Informatikai Tanszékcsoportjával.   
 
Gyimóthy Tibor a csoport Szoftverfejlesztés Tanszékének vezetője az MTI-nek elmondta: a kis- és középvállalkozási szoftverfejlesztő cégek nem engedhetik meg maguknak, hogy saját kutatás-fejlesztő részleget tartsanak fenn, ezért adott esetben a nagyobb cégekkel szemben hátrányba kerülnek.
 
Az SZTE adottságait kihasználva azonban a feladatok végrehajthatók. Az ipari partnerek konkrét problémákkal kereshetik meg az egyetemet, amely a fejlesztéseket és az új módszereket a partnereknél kipróbálhatja. 
 
„Ez egy nagyon gyümölcsöző szimbiózis, ami már évtizedek óta működik”- tette hozzá. 
 
Ebben a projektben több cég állt össze és így az elkészült szoftverminőséggel, szoftverkarbantartással kapcsolatos módszereket, eszközöket szélesebb körben alkalmazzák. Ezzel megnyílik a lehetőség, hogy a partnerek egyrészt jobb minőségű szoftvert tudjanak hosszútávon használni, ami óriási piaci előnyt jelent, másrészt hatékonyabban tudják saját szoftvereiket fejleszteni, és ezzel a költségeik jelentősen csökkenthetők - hangsúlyozta a professzor. Hozzátette: az elkészült valamennyi megoldás egyedi, újszerű a saját piacán.    
 
Az InfoPólus 2009. Kft-t 7 kis- és középvállalkozás - Büro-Three Informatikai Szolgáltató Kft.; Clarity Consulting Kft.; FrontEndART Szoftver Kft.; GriffSoft Informatikai Zrt.; MultiRáció Kft.; Polygon Informatikai Kft.; SZEGED Software Zrt. - alapította 2009 áprilisában. Az őket összefogó Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszterben akkor 19-en voltak, mostanra mintegy 50 partner van, túlnyomó többsége szegedi.
Kulcsszavak: szoftverfejlesztés

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Stratégiai összefogás az AWS és a Deloitte közt

Több éves, átfogó, stratégiai együttműködésbe kezdett a világ legnagyobb vezetési tanácsadó cége, a Deloitte, valamint a világ legnagyobb nyilvános felhőszolgáltatója, az Amazon Web Services (AWS). A kooperációjuk célja, hogy felgyorsítsák a vállalatok digitális transzformációját, az üzleti műveleteik felhőbe terelésével felkészítsék őket az egyre élesedő versenyre, valamint maximalizálják számukra a felhőalapú technológia üzleti előnyeit. 

2024. május 2. 16:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14